dijous, 19 de febrer del 2009

Els SSAP de Sarrià de Ter al Consorci BS... de quina manera?


El passat dimecres 24 de desembre publicava en aquest bloc l’article 2a de les 2 preguntes al Ple del CCGi: serveis socials al Consorci BS. Feia referència a la segona de les meves preguntes al Ple del Consell Comarcal del Gironès, del passat dimecres 17 de desembre de 2008.

Més enllà del què explicava al meu post, aquesta és la pregunta i posterior resposta recollides a l’acta del Ple, que vam aprovar ahir dimecres 18 de febrer:

El Sr. Casero realitza dues preguntes. La primera fa referència a l’Escola de Música del Gironès (...) La segona pregunta fa referència al Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. Manifesta que aquesta pregunta la podria formular a la Junta de Govern del Consorci de Benestar Social però com que el seu grup no hi està representat no ho poden fer. Pregunta si des del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt s’ha realitzat alguna proposta en ferm a l’Ajuntament de Sarrià de Ter per assumir els serveis socials d’atenció primària. Pregunta si s’està treballant en aquesta qüestió i ens quins termes s’està fent.

El Sr. Parera-Nieto indica que l’Ajuntament de Sarrià de Ter té intenció d’entrar a formar part del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, així ho va expressar el seu alcalde en la primera sessió del Consell d’Alcaldes que es va dur a terme en la legislatura actual. Comenta, per la discreció de les negociacions que s’estan duent a terme actualment, que només pot afirmar la voluntat de l’Ajuntament de Sarrià de Ter de formar part del Consorci.

Aquest dimecres (ahir) 18 de febrer vaig intervenir de nou al Ple del Consell Comarcal del Gironès fent dues preguntes de seguiment sobre el traspàs dels serveis socials d’atenció primària (SSAP) de Sarrià de Ter, de moment de titularitat municipal (des del 2002) al Consorci de Benestar Social Gironès Salt.

Sense descriure el detall de la meva interneció les meves preguntes bàsicament van ser:

. Com es preveu fer el traspàs del personal que ara treballa als serveis socials de Sarrià de Ter al Consorci?
Val a dir que ara per ara l’equip de serveis socials de Sarrià de Ter el formen una treballadora social, una educadora social i una monitora, totes tres a jornada sencera. També tenim una treballadora familiar a jornada sencera pel Servei d’Atenció a Domicili municipal, contractada a través d’una empresa externa, Jubilus Gerontologia, qui també porta l’oficina de la gent gran de Sarrià de Ter. Aquesta és part de l’estructura i dels serveis que el nou govern es va trobar l’any 2007.

I la segona pregunta:
. Com s’integrarà el municipi de Sarrià de Ter dins l’àmbit territorial de la Unitat Bàsica d’Atenció Social Primària (UBASP) i amb quina dotació de personal?
En aquest sentit la incorporació dels serveis socials d’atenció primària (SSAP) de Sarrià de Ter afecta, més enllà de Sarrià de Ter, a la resta de municipis, especialment amb els qui compartirà l’UBASP.

Malauradament les meves preguntes no van tenir resposta; el conseller comarcal responsable de l’àrea de serveis socials no era present al Ple... Les preguntes, però, queden formulades.

Acabat el Ple alguns consellers d’ERC comentàven, mig en broma, les meves preguntes: això ho has de preguntar a Sarrià de Ter!... Que no us parleu amb l’alcalde?...

Bé, el cert és que als Plens de l’Ajuntament, des de l’any passat, també ho he preguntat, però a dia d’avui encara no he rebut cap explicació per part del govern municipal. Bé, sí, una trucada d’aquesta setmana per explicar-me com està l’assumpte. En principi ens trobarem la setmana vinent...

Molt em temo que quan m’ho expliquin ja estarà tot, sinó fet, encarrilat... No és ben bé així com em sembla que havíem quedat amb el govern... Jo fa mesos em vaig posar a disposició seva per parlar del traspàs...

Semblen imminents els canvi de titularitat dels serveis socials de Sarrià de Ter... ara sabem què tenim i quina capacitat (i càrrega) de treball té l’equip de serveis socials. Aquest equip és un gran actiu pel poble, són elles qui han impulsat, més enllà d’atendre els serveis socials d’atencióp primària, les polítiques de joventut, les polítiques de gent gran (juntament amb Jubilus) i les polítiques de dona i d’igualtat...

Dimecres em vaig quedar sense resposta al Consell Comarcal del Gironès... Caldrà esperar i escoltar el què diu el govern municipal.

--------------------------------

pd: sobre aquesta qüestió també he escrit:
Sarrià de Ter al Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, publicat el dimecres 30 de juliol de 2008.
2a de les 2 preguntes al Ple del CCGi: serveis socials al Consorci BS, publicat el dimecres 24 de desembre de 2008.
L'ajuntament de Sarrià de Ter davant la crisi econòmica. Perspectiva i propostes del PSC, publicat el divendres 23 de gener de 2008.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada