dissabte, 7 de febrer del 2009

La nova Junta de la UES

Sarrià de Ter és un poble paperer, però la indústria del paper no és l'únic senyal d'identitat de Sarrià de Ter; un dels grans referents d'aquest bonic poble és el seu caràcter esportiu. Són molts els esports que es practiquen a Sarrià de Ter: futbol, bàsquet, patinatge, gimnàstica rítmica, judo, muntanyisme... i, des de fa més de 50 anys, handbol, anomenat encara també, no només a casa nostra balonmano. Per cada un d'aquests esports hi ha un club al darrere, essent la Unió Esportiva Sarrià (UES, i bloc) el club d'handbol, un dels clubs més grans i amb més història...

L'esport en general i l'handbol en particular són un dels elements identificadors de Sarrià de Ter, essent el primer equip de la UES l'equip sarrianenc que juga i competeix en una categoria més alta, la Primera Divisió Estatal d'Handbol, essent el màxim representant de l'handbol de les comarques gironines a nivell estatal.

Aquest passat divendres, 6 de febrer, es presentava al Pavelló de la UES, la nova junta directiva de la Unió Esportiva Sarrià. El canvi de junta ha estat un procés que es va iniciar a finals de l'any passat, amb l'anunci de dimissió de l'anterior junta; obert el període de presentació de candidatures se'n va presentar només una, encapçalada per Josep Arroyo, esdevenint, segons els estatuts de la UES, la nova junta a mitjans del mes de gener.

L'acte de presentació va ser senzill, gens pompós i més aviat informal. El nou president, Josep Arroyo, certament nerviós, va dir unes paraules: les primeres d'agraïment a totes les persones que al llarg dels anys de vida del club han treballat per la UES i per les anteriors juntes. Sobre la nova junta va assegurar treball i il·lusió... La nova junta la formen una colla de joves d'entre 30 i 40 anys, esdevenint així un relleu generacional vers la darrera. Han entrat amb molta empenta, de fet aquest passat Nadal van ser ells qui van organitzar la Quina de la UES a Sarrià de Ter. Són una junta renovada, jove, amb moltes ganes de treballar, compten amb col·laboradors, sobretot nois del club que, tot i no ser dins la junta, també treballen per club. A la presentació d'ahir van tenir el suport, a més, de Josep Mir, història viva del club i primer president de la UES i en dos altres períodes.

Una de les qüestions que haurà d'afrontar la nova junta és la situació del Pavelló de la UES. Aquest no és un tema nou... Però no és, avui, el moment per parlar-ne... Ho farem un altre dia...

Aquesta és la composició de la nova Junta de la UES:

President:
José Arroyo Martínez

Vicepresident:
Guillem Mallola Oliveira

Secretari:
Sergi Esparraguera Vidal

Tresorer:
Bernabé Martínez Osso

Vocals:
Albert Soler Cargol
Josep Busquets Besalú
Domingo Muñoz Esquinas
Joaquim Vilallonga Pontes

------------------------

pd1: un trosset d'història de la UES, tal i com l'expliquen al seu web, on també és interessant veure l'àlbum de fotos...

La historia de la Unió Esportiva Sarrià d’handbol, com a tal, es comença a escriure quan al 1977 es van fusionar el dos clubs que ja existien a les hores a Sarrià de Ter, el Grupo Deportivo Nuestra Señora de Montserrat, que existia des del 1955 i l’Agrupación Deportiva Cultural, que ho feia des del 1956.


1957- Partit Montserrat-ADC

Després d’una mica més de vint anys d’història d’ambdues agrupacions, van decidir unificar-se i crear un sol club, la Unió Esportiva Sarrià.

El seu primer President va ser Josep Mir, i el mateix any la de fundació al 1977 van inaugurar el Pavelló Poliesportiu Sarrià. La construcció d’aquest terreny de joc, va ser gràcies a la col•laboració de tot el poble, amb aportacions econòmiques i també col•laborant amb les tasques de construcció.


Algunes fotos de l'àlbum...


pd2: la notícia, amb foto inclosa, al Diari de Girona: El Sarrià presenta la nova junta. La notícia també ha estat publicada al diari esportiu El 9, malgrat no està disponible en format digital.

pd3: sobre el handbol, o la UES també he escrit:
UES 30 – FCB “B” 32: gran partit sense premi, publicat el diumenge 12 d'octubre de 2008.
Jordi Ribera guanya la Copa Asobal, publicat el dimarts 30 de desembre de 2008.
Jordi Ribera guanya la Copa Asobal, publicat el dimecres 7 de gener de 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada