diumenge, 22 de febrer del 2009

El Saberut, la revista del CEIP Montserrat, ara també a la xarxa

El Saberut n1 Juny 2006






Al juny de l'any 2006 el CEIP Montserrat de Sarrià de Ter publicava el primer número de la nova etapa de la revista El Saberut, impulsat per la pròpìa escola i l'AMPA, amb el suport de l'ajuntament de Sarrià de Ter.

Ara, a partir de la posada en marxa del nou bloc de l'AMPA del CEIP Montserrat aquell primer números i els quatre següents estan disponibles també a la xarxa, bé a través del propi bloc [Els primers 5 números de la revista El Saberut], bé a la pàgina de l'AMPA del CEIP Montserrat a l'Scribd (carpeta El Saberut).

Pel primer número d'aquesta nova etapa se'm va demanar en qualitat, aleshores, de regidor d'Educació que fes un breu escrit per la revista:


RENEIX LA REVISTA DEL CEIP MONTSERRAT

Benvolguts alumnes,

sempre és una bona notícia el naixement d’una revista, però la notícia és excel·lent si el què es fa és recuperar una revista de l’escola. Una revista és, per sobre de tot, un mitjà de comunicació, un espai d’expressió, de coneixement i de relació que aporta una major qualitat a l’escola.

Però fer una revista és molt més: és compromís i treball en equip. Entre la idea de fer una revista i el primer número hi ha la feina de crear un consell de redacció, de pensar i buscar els continguts, de buscar col·laboradors, de dissenyar la seva imatge i la seva distribució... molta feina molt més enllà d’escriure un article, una tira còmica, una crònica, un dibuix o un passatemps.

A Sarrià de Ter hi ha una revista, el “Parlem de Sarrià”, on sovint el CEIP Montserrat i l’AMPA del CEIP Montserrat hi ha publicat articles i fotografies. També hi ha una altra revista, l’Atípic, que es fa des de Sarrià de Ter a través d’una entitat, que té un abast més enllà del nostre poble, que parla sobre la realitat dels discapacitats. Ara, amb la recuperació d’aquesta revista, la revista de la nostra escola d’infantil i primària, n’incorporem una altra, de manera que Sarrià de Ter, de ben segur, també hi surt guanyant.

Després de les revistes “el Saberut” i “la Fletxa” ara en neix una de nova. L’Ajuntament de Sarrià de Ter us felicita per la iniciativa i us encoratja a fer-la, número a número, amb la mateixa il·lusió que el primer. Des de l’Ajuntament de Sarrià de Ter seguirem donant suport i participant en aquesta revista, econòmicament, a través de la subvenció a l’AMPA, i amb articles, escrits o notícies, com un actiu més de la comunitat educativa.


Moltes gràcies i endavant!.

Roger Casero Gumbau
Primer tinent d’Alcalde i regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sarrià de Ter
(juny 2006)

Aquests són la resta de números publicats fins avui de la revista El Saberut:

El Saberut n2 Desembre 2006




El Saberut n3 Juny 2007






El Saberut n4 Desembre 2007






El Saberut n5 Abril 2008





Malgrat el CEIP Montserrat disposi d'una pàgina web i d'un bloc, i l'AMPA del CEIP Montserrat també d'un bloc, és molt important mantenir la revista en format paper, muna revista que la mainada i les seves famílies puguin fullejar, puguin compartir, puguin col·leccionar. I és que el Saberut, com tantes altres revistes escolars, són una gran eina educativa, a més d'un mitjà de comunicació de l'escola que implica a tota la comunitat educativa. A més les revistes escolars són un testimoni del treball dels alumnes, testimoni que amb els anys va guanyant més i més valor, més enllà de la nostàlgia. El Saberut és un espai d'expressió, de creació i de reflexió dels alumnes... És, al cap i a la fi, la seva revista!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada