dimarts, 24 de febrer del 2009

elpunt.cat per celebrar els 30 anys


Fa bé el diari El Punt de celebrar el seu 30è aniversari estrenant la seva pròpia pàgina web (http://www.elpunt.cat/). Fa dies vaig tenir l’ocasió de tafanejar-hi i vaig confirmar que millorava i molt la pàgina que fins ara tenia dins vilaweb.cat.

Precisament setmanes enrere comentava a Jordi Perales, tornant en tren de Barcelona, que m’estranyava que ni El Punt ni el propi Vilaweb no oferíssin majors prestacions a la versió digital del diari El Punt. En aquest sentit la versió digital del diari El Punt, de les primeres a activar-se, s'havia quedat enrere, essent poc dinàmica i intuïtiva. Esperaven el 30è aniversari...

D’entrada celebro que El Punt tingui el seu propi espai, exclusiu, a la xarxa. Té prou entitat, com a principal diari comarcal del País, per tenir també identitat pròpia a la xarxa.

També és d’agrair la nova presentació, amb els titulars destacats de cada secció... en fi, una aparença més habitual de les versions digitals dels diaris. Però el fet diferencial de la versió digital del diari El Punt és que permet personalitzar la pàgina inicial per municipi, destacant a la portada les notícies relacionades amb el municipi preferent. En aquest sentit recupera l'esperit dels seus orígens potenciant la informació local i comarcal.

Les notícies es poden valorar i permeten comentaris, previ registre. També es comptabilitzen les visites a cada notícia per destacar, després, les notícies més llegides. Aquestes pràctiques, habituals en les versions digitals dels diaris, es trobava a faltar a l’anterior web d’El Punt.

Una altra de les novetats és l’espai de blocs d’El Punt, que ofereixen, com en altres mitjans, una visió més personal de l'actualitat informativa.

D’altra banda amb la nova pàgina web es guanya la possibilitat de consultar per internet la informació esportiva del diari El 9, fins ara no disponibles en versió digital, més enllà de la versió en pdf a través del Quiosc Digital per als subscriptors. En canvi el setmanari Presència de moment no és consultable on line més enllà del Quiosc Digital, també només per a subscriptors.

En definitiva el diari El Punt ha posat al dia, amb la celebració dels seus 30 anys, la seva versió digital. Hi ha però, com sempre, algunes coses que podria millorar, com per exemple la possibilitat de sindicar continguts o de compartir-los amb altres xarxes socials (Del.icio.us, Facebook, Meneame, Technorati...). Una altra millora seria la possibilitat de disposar de vídeos i galeria de fotos d'algunes notícies...

Tot i que sóc subscriptor del diari El Punt des de fa uns 13 anys (a casa la meva mare l’hem tingut i rebut sempre des del primer dia), consulto també la versió digital, sobretot a través de la meva activitat a la xarxa... De manera que també per mi la celebració d’avui és doble: pels 30 anys del diari El Punt, un diari que estimo i que sempre, per mi, ha estat i és el de casa (més enllà de la seva línia editorial) i per la nova, renovada i millorada pàgina web.

Per molts anys a totes les persones que, al llarg d’aquests 30 anys, han fet possible que els gironins, els catalans, tinguéssim un diari independent, català, comarcal i democràtic!. Per molts anys El Punt!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada