dimarts, 20 de gener del 2009

Obama President! Podrà?

Vinyeta que de The Nation que he trobat a través del post Un tributo a la lucha por los derechos civiles, de Juan Varela, al seu bloc Periodistas 21.

La vinyeta, titulada An Inauguration for the Ages, fa un tribut als drets civils i s'acompanya d'aquest text:

"L'esperit dels moviments pels drets civils - i dels moviments per la justícia social d'arreu - seran amb Barack Obama en el dia de possessió. L'artista
John Mavroudis imagina l'ocasió."

Entre els assistents en aquesta imaginària presa de possessió hi ha Malcom X, Nelson Mandela, Martin Luther King, Rosa Parks, Mahatma Gandhi o Abraham Lincoln.

El d'avui és un dia certament històric; una història que fins ara ens ha omplert d'esperança durant tot el procés de primàries i d'eleccions... i sobretot avui es tanca una funesta etapa, la de l'Administració de George W. Bush!.

Contrasta la vinyeta anterior amb la d'avui de Forges al diari El País.


Escoltava ahir a la tarda a Antonio Fraguas 'Forges' a La Ventana (Cadena Ser) dir que es sentia especialment satisfet de la vinyeta que havia fet per a l'ocasió, la presa de possessió d'Obama...

Barack Obama ha anat de menys a més, ha fet una llarga, intensa, treballada i intel·ligent campanya fins a la presidència, aportant un discurs nou, fresc, positiu, responsable... Un dia va deixar de ser candidat per ser president electe i avui deixarà de ser president electe per ser el 44è President dels Estats Units, després de dir aquestes paraules:

“Juro de manera solemne que assumiré fidelment el càrrec de President dels Estats Units, i que faré el millor que pugui per a preservar, protegir i defensar la Constitució dels Estats Units.”
Només espero que en efecte, Yes, he can!
Podrà?...

-------------------------

pd1: I tu, ja t'has obamatitzat!.




pd2: de moment a la Casa Blanca encara acomiaden a George W. Bush (fites i resultats més destacats de la gestió de Bush, en .pdf, o el seu Discurs de comiat a la Nació) i anuncien poc, o gens, (encara deuen dormir... o potser no n'han de dir res...) la presa de possessió d'avui...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada