diumenge, 25 de gener del 2009

Els 733.439 € del Fons Estatal d'Inversió Local ja tenen destí a Sarrià de Ter

Aquest dissabte (dia 24 de gener) a mitja nit ha expirat el termini per presentar, per part dels municipis de l'estat espanyol, també Sarrià de Ter, les sol·licituds del Fons Estatal d'Inversió Local.

El passat dimarts 20 de gener a Sarrià de Ter vam aprovar per unanimitat, en un ple extraordinari, els 11 projectes que s'han presentat a l'esmentat fons, amb un import total de 733.439 €.

Aquesta és la relació de projectes que es van aprovar al ple (per a més detalls podeu consultar la nota del web municipal, d'on s'han extret aquest llistat):

Rotonda Via Augusta / Carrer Lloses 491.343,00 €
Reforma del paviment Pista de Sarrià de Dalt 27.840,00 €
Reforma i adequació vorera habitatges de Flor de Neu (La Rasa) 88.352,00 €
Ampliació vorera c/Mercè Rodoreda i Plaça Vila Romana (Pla de l'Horta) 43.143,12 €
Reforma Mur Cementiri de Sarrià de Baix 20.144,00 €
Reforma i pavimentació plaça Rafel Casanova (Pla de l'Horta) 15.662,25 €
Renovació quadre elèctric de Sarrià de Dalt 5.057,60 €
Millora accessibilitat C/Joan Fuster (zona CAP) 15.428,59 €
Adequació Reductor de velocitat C/Lloses 3.600,44 €
Adequació Reductor de velocitat C/La Rasa 6.369,00 €
Instal·lació passos vianants elevats C/ Isidre Macau i C/ Agustí Riera 16.499,00 €


Des del PSC de Sarrià de Ter vam votar a favor de la proposta de projectes, entenent que tots i cada un d'ells són necessaris, per bé que també vam fer algunes observacions:

D'entrada vam lamentar que, malgrat des del principi ens vam posar a disposició del govern per proposar i consensuar propostes, el govern no ens convoqués per parlar dels projectes, més enllà del dia anterior al ple extraordinari per informar-nos de la seva proposta.

En aquest sentit ens hagués agradat tenir la possibilitat de posar sobre la taula propostes com la renovació de la instal·lació de la calefacció al CEIP Montserrat (sobretot els radiadors) per millorar-ne la seva eficiència energètica, o bé la climatització i insonorització del local de joves, la seu social de l'entitat ATV.

Malgrat aquestes i alguna altra observació, vam deixar clar el nostre suport als projectes presentats votant-los favorablement, sobretot per l'oportunitat del Fons Estatal d'Inversió Local, que ens permet, aquest any 2009, realitzar inversions, projectes i obres que d'altra manera seria molt difícil, sinó impossible, poder-los realitzar.

El següent pas serà aquest proper dimarts, quan en ple ordinari aprovarem el projecte i plec de clàusules de la rotonda de la Via Augusta; cal esperar que totes les sol·licituds seran aprovades pel govern estatal i que en totes elles es compliran els terminis previstos per la licitació, primer, i execució, després, de les obres.

733.439 € del govern estatal per Sarrià de Ter... Tan de bo, però, la propera bona notícia sigui la millora del finançament, també i sobretot el finançament local...

-------------------------------------

pd1: el Fons Estatal d'Inversió Local és una de les accions del Plan E dissenyat pel govern Zapatero, que té aquests 5 eixos: Famílies, Empreses, Ocupació, Financer i Modernització de l'Economia. El Plan E també té el seu Twitter, a través del qual es poden anar seguint les actualitzacions.

pd2: la imatge de capçalera d'aquest post és el model de cartell que s'haurà d'instal·lar a les obres finançades pel Fons Estatal d'Inversió Local. El passat dimecres 14 de gener el BOE va aprovar el model i les condicions tècniques del cartell anunciador de les obres finançades amb càrrec al Fons estatal d’inversió local i s’haurà d’ubicar en l’exterior de l’obra, en lloc visible, preferentment en la façana de l’obra o en el seu tancament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada