dimecres, 28 de gener del 2009

2a edició Premis Incorpora de l'Obra Social "la Caixa"

Des del passat 19 de gener s’ha obert el termini de presentació de candidatures d’empreses per a la 2a Edició dels Premis Incorpora.

Els Premis Incorpora estan adreçats a les empreses vinculades al programa Incorpora de l’Obra Social Fundació “la Caixa”, és a dir, empreses que al llarg de la vida d’aquest programa, des de l’any 2006, hagin fet insercions de persones derivades per les entitats socials que participen en aquest programa. El programa Incorpora, d’àmbit estatal, compta amb més de 6.000 empreses vinculades. No és un premi, per tant, obert a qualsevol empresa, només poden presentar-s’hi, tal i com especifiquen les bases [Bases de la presentació de la candidatura als Premis Incorpora (PDF, 360 Kb)], aquelles que hagin ocupat persones en situació o risc d’exclusió en el marc del programa Incorpora.

Les bases defineixen, a tall orientatiu, els perfils dels treballadors amb dificultats d’inserció laboral:
. Persones amb discapacitat
. Immigrants
. Joves amb dificultats
. Malalts mentals
. Dones victimes de violència domèstica
. Aturats de llarga durada.
. Persones de més de 45 anys

Les empreses vinculades al programa Incorpora poden presentar les seves candidatures omplint el formulari de la candidatura (DOC, 33 Kb) adjuntant-lo, posteriorment al formulari de presentació de l'empresa. El termini de presentació de candidatures finalitza el dilluns 23 de març de 2009.

Moltes d’aquestes empreses tenen, a més, un conveni d’adhesió a Incorpora, que les vincula a aquest programa d’inserció laboral a través de les entitats socials que hi ha al territori.

Els Premis Incorpora són un reconeixement a les millors actuacions d’empreses en favor de la inserció laboral de persones en situació de risc d’exclusió social. Els Premis tenen 4 categories: Gran Empresa, Mitjana Empresa, Petita Empresa, Treball en Xarxa. De totes les candidatures d’empreses hi haurà 4 finalistes de cada categoria i, finalment, una empresa premiada per cada categoria.

El la Primera edició dels Premis Incorpora, l'any 2008, les empreses guanyadores van ser:

Gran Empresa
Campsa Estaciones de
Servicios (A Coruña)
[Vídeo]

Mitjana Empresa
Hotel Palmeras (Sta. Cruz de Tenerife)
[Vídeo]


Petita Empresa
TILSECO (Madrid)
[Vídeo]

Treball en xarxa
MAPFRE Quavitae (Madrid)
[Vídeo]

A més es van donar unes mencions especials a empreses per comunitat autònoma a
ALUMINOX (País Basc)
ASERGRUP (Castella-La Manxa)
AUTOMOCIÓN ANCOEX (Extremadura)
AVENTURAS ON ROAD (Aragó)
AYUDA ADOMICILIO DE MURCIA (Múrcia)
GESTIÓN DE SERVICIOS DEL NALÓN (Astúries)
GRUPO AZA (Comunitat Valenciana)
HORNO ARTESANO (Navarra)
IBEROSTAR HOTELS & RESORTS (Illes Balears)
PINTURA Y DECORACIÓN Jotaemero (Castella i Lleó)
PORT AVENTURA (Catalunya)
RESTAURANTE FOSTER’S (La Rioja)
SUPERGRAN (Andalusia)
TRANSPORTES Y LOGÍSTICA CABO (Cantàbria)

Aquests premis es van entregar al I Congrés Incorpora, que es va celebrar al CaixaFòrum de Madrid a finals de maig de 2008.

L’entrega dels Premis Incorpora d'enguany es farà també en el marc del II Congrés Incorpora, encara amb data i lloc per confirmar, però previsiblement es farà entre els mesos de maig i juny.

---------------------

pd: el programa Incorpora es desenvolupa a les comarques de Girona a través de les 12 entitats socials que formem el grup Incorpora Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada