divendres, 9 de gener del 2009

L'últim anunci de l'any, l'anunci d'Incorpora

Feliz 2009 - Obra Social "la Caixa"


Si sou dels qui vau seguir les campanades de Cap d'Any per TV3 o TV1 segurament vau veure que l'anunci que hi ha sobre aquestes paraules va ser l'últim de l'any... Un anunci que s'ha anat repetint aquests dies.

El programa Incorpora és un programa d'inserció laboral de l'Obra Social Fundació "la Caixa". El programa es va iniciar l'any 2006 i amb el 2009 iniciem el quart any. A les comarques de Girona el programa Incorpora va començar el juny de l'any 2006 i des de finals de juliol del 2007 jo en sóc el coordinador. A Girona som 12 les entitats que formem el grup Incorpora Girona: Fundació Altem, Fundació Astres, Fundació Àstrid 21, Càritas Diocesana, Creu Roja, Fundació Drissa, Suara Cooperativa, Cooperativa La Fageda, Fundació MAP, Associació Mifas, Fundació Oscobe i Fundació Plataforma Educativa, que és l'entitat coordinadora del grup, de la que formo part i treballo des de fa prop de 14 anys.

A principis de novembre en Jaume, responsable del programa, ens va anunciar que el darrer anunci de l'any seria el de "la Caixa", i aquest any l'anunci de Nadal de "la Caixa" era sobre Incorpora. La satisfacció en veure l'anunci va ser, naturalment, molt gran.

Som més de 190 entitats arreu de l'estat espanyol les que formem els diferents grups Incorpora, les que, colze a colze amb l'Obra Social de "la Caixa", tirem endavant aquest programa, a partir de la seva figura clau: el tècnic d'inserció laboral. El nostre client, el destinatari del programa Incorpora, és l'empresa, i els beneficiaris són els usuaris (persones amb discapacitat, amb malaltia mental, joves extutelats, persones en risc d'exclusió social) que tenim a les nostres entitats i que estan preparats per a treballar.

En un any, el 2009, que es preveu difícil a nivell d'inserció laboral, amb l'augment d'aturats, que afecta primer a les persones amb menys recursos, un programa com l'Incorpora té molt sentit. És per aquest motiu que a la reunió de coordinadors estatals del programa Incorpora de finals de novembre des de la direcció del programa i de la pròpia Obra Social de "la Caixa" se'ns va dir que aquest és un dels seus grans programes socials i que precisament malgrat l'escenari sigui complexe, el seu compromís amb nosaltres, les entitats socials, pel que fa a Incorpora, es consolida.

Que es faci l'anunci és un gran símptoma d'això, doncs ningú anuncia un producte sense apostar-hi fort. Tot just hem començat el 2009, el quart any del programa Incorpora, un programa que creix, que madura, que aposta per la qualitat del servei a l'empresa i per la inserció social a través de la inserció laboral.
I si voleu saber més sobre l'anunci d'Incorpora (making off, entrevistes), cliqueu aquí.

---------------------------

pd: també he escrit sobre Incorpora a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada