dimecres, 30 d’abril del 2008

El Mes de la Salut, + Salut, de Sarrià de Ter

El mes de maig és, a Sarrià de Ter, el Mes de la Salut, + Salut [programació 2008]. Enguany es fa la quarta edició del Mes de la Salut de Sarrià de Ter, una iniciativa sorgida de la regidoria i l'àrea de serveis socials de l'Ajuntament de Sarrià de Ter l'any 20o5.

Des de la primera edició del 2005 el Mes de la Salut, + Salut la seva programació ha guanyat en quantitat i diversitat, alhora que s'hi han anat implicant cada vegada més agents i entitats. Cal valorar el treball de l'equip de serveis socials municipals, que són el motoret que fan rutllar el Mes de la Salut, així com altres programes comunitaris al nostre poble.

L'any 2006 escrivia al número 57 de la revista Parlem de Sarrià un article sobre el Mes de la Salut, + Salut d'aquell any, en la seva segona edició. Aquest és un fragment de l'article que vaig escriure en qualitat, llavors, de primer tinent d'alcalde i regidor de serveis socials i sanitat de l'Ajuntament de Sarrià de Ter. L'article es referia, en una primera part, al Pla Local de Polítiques de Dones de Sarrià de Ter 2006-2008, Pla Dona a l'Acció [document en .pdf], impulsat aquell mateix any:

"La transversalitat és un dels grans objectius de les polítiques de gènere; si bé és important la tasca de desenvolupar polítiques i accions directament adreçades a les dones, és molt important anar incorporant la perspectiva de gènere en les polítiques i accions de caràcter més general i comunitari. Aquest ha estat un dels objectius de la proposta d’enguany (2006) del Mes de la Salut. D’aquesta manera hem incorporat en una programació de caràcter general la perspectiva ja no només de gènere, sinó també la d’altres variables: a part de la de la dona, la dels joves, la gent gran i les famílies. Al llarg del mes de maig, doncs, s’han fet tallers i xerrades oberts a tothom, però adreçats d’una manera especial a aquests grups de població.

Nascut com a prova pilot l’any passat (2005), el Mes de la Salut ha fet aquest any un salt quantitatiu i qualitatiu important. A partir d’un plantejament senzill: la importància d’aprendre a cuidar-se, de tenir consciència del propi cos i de la nostra salut, per a poder assolir una vida saludable tant a nivell personal com a nivell social, promovent uns estils de vida que portin en sí una definició de salut, no com absència de malaltia, sinó com un estat de benestar físic, mental i social, el Mes de la Salut ofereix, a través dels tallers i les xerrades, un intercanvi de coneixements per tal potenciar actituds positives que ens portin a unes condicions saludables i, per tant, a una millora de la nostra qualitat de vida.

La prova del salt quantitatiu i qualitatiu es percep en el programa d’aquest any, en què hem diversificat més les activitats i en què la cartera de col·laboradors s’ha ampliat considerablement. Organitzat per l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, han col·laborat en l’edició d’enguany l’Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, el Centre Cívic la Cooperativa, la FEMP (Federación Española de Municipios y Provincias), la Secretaria General de Joventut, el Consell Comarcal del Gironès, l’Associació Comunitària Anti-Sida de Girona, el Departament de Benestar i Família, Jubilus Gerontologia, els Amics dels Gegants de Sarrià de Ter, l’Associació Cultural Apaga la Tele (ATV), l’Ateneu Infantil i l’Ateneu Jove, el CEIP Montserrat i l’AMPA CEIP Montserrat, l’Escola Bressol Municipal Confetti, la Comissió de la Dona de Sarrià de Ter, el CAP Sarrià de Ter, Identitats SC i l’Aula de Cuina Nuri Lladó.

El Mes de la Salut, + Salut és un esdeveniment consolidat en el calendari d’activitats de Sarrià de Ter; el plantegem com un servei municipal de salut comunitària. Ha estat una idea sobre la qual d’altres municipis i administracions s’han interessat i que poc a poc va tenint una resposta satisfactòria en la població de Sarrià de Ter. A partir d’aquesta experiència des de l’Àrea de Serveis Socials estem treballant amb el CAP per aprofundir en el treball comunitari de salut al nostre municipi."

Perdoneu-me la broma fàcil: el Mes de la Salut gaudeix d'una bona sal... bé, ni m'atreveixo a acabar-ho...
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada