dimarts, 22 d’abril del 2008

Proposta subjectiva de llibres per Sant Jordi

P1230366
(Pau Planas i Guillem Terribas, dues bones propostes per aquest Sant Jordi)

Com cada any, des de ja en fa uns quants, la diada de Sant Jordi esdevé el gran dia de venda de llibres, pel què les editorials fa dies que incrementen els seus esforços comercials per fer forat en les vendes. És important vendre llibres, però més important és llegir-los... Si com més se'n venguin més se'n llegiran, diuen, llavors benvinguda sigui la compra compulsiva del Sant Jordi.

També és cert que hi ha qui defensa que per llegir llibres no cal comprar-los, tan sols cal demanar-los en préstec a les biblioteques...

Sigui com sigui, malgrat segurament la majoria de vosaltres ja teniu al cap quin llibre (o quins) desitgeu per aquest Sant Jordi, us en recomano alguns, segurament prou coneguts, la majoria, per vosaltres, fidels pels seguidors d'aquest bloc...

Sarrià de Ter, el Paper de la Història
img0591
Llibre imprescindible per qualsevol família de Sarrià de Ter i per qui vulgui aprofundir en el coneixement d'aquest extraordinari poble on visc. Editat per GERDS de Ter i CCG Edicions i coordinat per Josep Brugada, és el resultat d'anys de treball de col·laboradors de la revista Parlem de Sarrià.

Sarrià de Ter
img029
Llibre que forma part de les Monografies dels Quaderns de la Revista de Girona, escrit per Javier Antón Pelayo.

Cantallops
img0601
Monografia, també dels Quaderns de la Revista de Girona, del petit poble natal de la meva mare, situat a la falda de les Alberes; escrit per Antoni Cobos i els germans Lluís i Miquel Serrano.

La Fageda. Història d'una bogeria
portada%2Bllibre%2BLa%2BFageda
Aquest llibre, escrit per la periodista Dolors Gonzàlez amb pròleg de Cristòbal Colón, del fundador i president de la cooperativa La Fageda, explica les claus de l'èxit d'un projecte social i empresarial. Publicat per La Magrana-RBA.

Crònica del President Maragall (les sigles PM responen a Pasqual Maragall) des de la privilegiada mirada de Jordi Mercader, qui va ser Director de Comunicació de Presidència amb Pasqual Maragall. Publicat per La Magrana-RBA.

UIDC (una Idea de Catalunya)
img0611
Llibre coral que recull aportacions al debat del catalanisme des de l'esquerra socialista i sindicalista. Aquest ha estat el primer llibre de Sant Jordi que m'han regalat, en aquest cas la meva mare, la Maria Mercè Gumbau, que va assistir a la presentació del llibre i va tenir el detall (com sempre, ella sempre té cura dels detalls) de fer-lo signar i dedicar per alguns dels autors. Publicat per Pagès Editors.

Demà serà un altre dia
img0621
L'aventura de la Llibreria 22 i la seva ànima, Guillem Terribas, explicada per ell mateix. Publicat per Ara Llibres.

Cera
cera_miquel-pairoli-sarra_libro-OMAC005
Darrer llibre de l'escriptor gironí Miquel Pairolí. Aquest és el llibre que desitjo que em regali la Sira, així l'hi vaig dir fa dies... i avui l'hi he recordat... El publica La Magrana-RBA.

El misteri de l'amor
mystery1
Aquest és el primer llibre, publicat a Empúries, d'un dels personatges més interessants de la cultura dels Països Catalans, el músic Joan Miquel Oliver, component d'Antònia Font. Aquest és el llibre que regalaré a la Sira.

La Nau
novams0007
Tinc molts motius per recomanar-lo: és el darrer premi Just M. Casero, fet que com a mínim ens diu que ha tingut l'aprovació del jurat del premi; però a més és un bon llibre, amb un llenguatge ric, sense barroquismes però d'una profunditat semblant a la de l'univers on viatja la nau... En Pau també és un amic i aquest és el seu primer Sant Jordi... i jo, com molts amics i lectors seus, volem que no sigui l'últim... L'ha publicat Amsterdam, d'Ara Llibres.

Hi hauria altres llibres, potser més coneguts, potser d'altres estils... no deixa de ser una proposta personal, subjectiva i, si voleu, interessada...

La diada de Sant Jordi és tot un clàssic passejar-se per la Rambla de Girona. Amb les nenes, la Clàudia, la Irina i l'Abril, ens aventurarem, la Sira i jo, i si el temps acompanya, per la Rambla de Girona, on a part de llibres, ens retrobarem amb amics, coneguts i saludats... Cercarem els llibres per regalar-nos, les roses ja ens les haurem regalat abans... Seran elles, les nenes, qui triaran els seus llibres...

L'endemà veurem els llistats dels més venuts... veurem les xifres de vendes de roses (les clàssiques, les de colors varis, les de disseny...) i seguirem omplint les lleixes de casa nostre amb llibres que desitjaran que algun dia els despullem amb els ulls, pàgina a pàgina...

Feliç diada de Sant Jordi!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada