dimarts, 8 d’abril del 2008

El mercat de Sarrià de Ter, de qui és?

Té sentit la pregunta del títol d'aquest post després d'una afirmació que, al darrer ple, va fer el tinent d'alcalde de promoció econòmica i, per extensió, regidor responsable del mercat. Potser va lamentar la seva afirmació tan bon punt la va pronunciar, potser s'hi referma... no és aquesta la qüestió...

La seva afirmació formava part de la seva resposta a les nostres reflexions i propostes, en tant que grup municipal del PSC, sobre l'estudi del mercat de marxants de Sarrià de Ter, realitzat recentment per l'empresa INCOTUR Consulting per encàrrec del govern, recollint la proposta iniciada per l'anterior govern socialista.

A l'espera d'un article més ampli sobre aquesta qüestió, que estic elaborant, podeu consultar aquest resum de l'estudi que el govern municipal va fer arribar als propis marxants.


Però tornem a l'encara no citada frase; en la meva intervenció en tant que portaveu del grup municipal socialista, valorava que possiblement havien estat poques les enquestes realitzades als usuaris i usuàries del mercat, i moltes menys, possiblement cap, les enquestes fetes als veïns i veïnes fora de l'àmbit del mercat.
Dins la seva resposta el tinent d'alcalde responsable del mercat va fer aquesta afirmació: el mercat és més dels usuaris que dels veïns.

I jo em pregunto, i qui han de ser els usuaris, sinó els propis veïns i veïnes. Possiblement volia justificar que no s'hagués enquestat, com nosaltres havíem demanar reiterades vegades, també en anteriors plens, a veïns i veïnes de Sarrià de Ter, més enllà dels que van al mercat a comprar...

Sembla que aquesta afirmació també justifica que la majoria d'usuaris enquestats no són partidaris del canvi d'emplaçament... però nosaltres ens preguntem, i la majoria dels veïns i veïnes, on voldrien el mercat?. Caldria preguntar-los-hi... malgrat el govern, per boca del tinent d'alcalde, ja ha assegurat que el mercat no es mourà del Carrer Major, nosaltres hem demanat un debat obert i viu, i una profunització de l'estudi en aquest sentit.

El mercat és més dels usuaris que dels veïns... com deia aquell, reflexionem-hi, reflexionem-hi...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada