dissabte, 6 de novembre del 2021

"Bobby Jean". Minuts Musicals amb nom propi


Hi ha cançons que són un cant a l'amistat; a l'amistat perduda, com "Wish You Were Here" de Pink Floyd, i a la que perdura, com "Laura" de Lluís Llach. I segurament, només que hi pensem un moment, ens en vindran moltes més al cap.

La cançó d'avui, "Bobby Jean", també és un cant a l'amistat, i tot i que el nom de la cançó juga amb l'ambigüitat: qui és "Bobby Jean"? Un home? Una dona?

Si tots els camins porten a Roma, quasi tots els d'aquesta cançó de Bruce Springsteen porten a Steven Van Zandt, músic i productor, mític guitarrista de la "E Street Band", la banda que va acompanyar el "Boss" des dels inicis i durant gran part de la seva carrera musical.

És icònica la imatge dels dos amics, guitarra en mà, compartint micròfon, com icònica és també la imatge de Bruce Springsteen amb el saxofonista Clarence Clemons "Big Man"...

L'any 1984, després de la gira de l'imprescindible "Born in the U.S.A.", Steven Van Zandt va deixar la "E Street Band" per fer carrera en solitari, tot i que anys més tard, a finals dels anys noranta, va tornar a la banda...

Per cert, en la pel·lícula "Alta fidelitat", dirigida per Stephen Frears i protagonitzada per John Cusack, Bruce Springsteen hi fa un "cameo" en un diàleg intern del protagonista, quan ell diu que vol tornar a veure a les seves ex xicotes (després de la seva darrera ruptura), com en una cançó de Bruce Springsteen. El diàleg que mantenen el tanquen dient "Good luck, goodbye", just com acaba la cançó... Bona sort i adéu a les xicotes. 

Aquesta escena potser alimenta la teoria que, en realitat, la cançó no es refereix només a Steven Van Zandt, però en el fons, possiblement, això és el menys important...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada