dijous, 23 d’abril del 2015

Sant Jordi amb llibres per llegir

El llibre que estic llegint... Foto: Roger Casero

Publiquem més que mai, llegim menys que mai. Ben segur hi ha qui sabria traduir amb dades estadístiques i estudis aquesta percepció extreta de la lectura de més d'un titular, i de la pròpia experiència personal i observada com a lector, he de reconèixer, un xic mandrós...

No sé si publiquem llibres per sobre de les nostres possibilitats, però segur que, en general, també en el meu cas particular, en llegim per sota les nostres possibilitats!

Val a dir, però, que possiblement aquest darrer any ha estat el més lector de la meva vida, la qual cosa no sé si diu bé o mal de mi mateix, però en tot cas és un fet, fins i tot diria que tota una fita!

També deu ser cert que, en general, comprem llibres per sobre de les nostres possibilitats, però no econòmiques sinó lectores; és a dir, comprem més llibres dels que en realitat ens llegim.

Avui comprarem llibres que ens farà il·lusió tenir, els mercadejarem com a béns de consum que (també) són i, una vegada comprats, ens serviran de complement mentre passegem Rambla amunt, Rambla avall.  

Retratarem les seves portades i les penjarem filtrades a Instagram, o al natural a Facebook, fent que els llibres triats parlin més de nosaltres més que no pas nosaltres dels llibres...

Ja ho entenc i fins i tot  ho comparteixo: per Sant Jordi l'important és vendre llibres, que prou pena passen els llibreters, ofici que sobreviu gràcies als àvids lectors que llegeixen per sobre de les seves possibilitats, i les nostres! Avui l'important és comprar llibres, demà ja ens plantejarem si ens els llegirem o no...

L'altre dia m'imaginava una diada de Sant Jordi sense llibres al carrer, sí, sense parades llibres per vendre'ls; m'imaginava un Sant Jordi amb els carrers plens de lectors llegint als bancs (de seure), als parcs, per les cantonades, a l'autobús i fins i tot a la feina!

M'imaginava un Sant Jordi amb els carrers plens de lectors, més que de consumidors, lectors que una vegada acabat el llibre entrarien un dia qualsevol, o qualsevol dia, en una llibreria (o biblioteca) i en triarien un altre per llegir, només per llegir, tan sols per llegir.

Avui sigueu vosaltres qui trieu el llibre, no us deixeu enredar pels cants de sirena del màrqueting, per les portades atractives o per quins seran els més venuts.

Avui el repte és triar, d'entre tots els llibres que tindreu davant vostre, només aquell que sí, que realment us llegireu!

Bon Sant Jordi i millor lectura!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada