divendres, 12 de juliol del 2019

La frase cèlebre de la setmana, sobre la raó...

Photo by Jeremy Brooks on Foter.com / CC BY-NC
"El cor té raons que la raó no comprèn", va afirmar al seu dia el filòsof i matemàtic Blaise Pascal, i de raó no li'n falta; només cal que cada un de nosaltres revisem mínimament la nostra vida per trobar moments en que aquesta cèlebre frase hi encaixa a la perfecció.

També l'estómac té, per moments, raons que la raó no comprèn, ni la raó ni el cor, doncs l'estómac a vegades també s'imposa, i pren decisions, altra cosa si encertades o no, per nosaltres.

I és clar, si raó, cor i fins i tot estómac tenen les seves raons, aquestes no sempre tenen perquè ser coincidents, ans al contrari, moltes vegades, tot i que no sempre contraproduents (o sí!), són raons divergents!

I és així com, en ocasions, és el cor, sobretot, i l'estómac, els que no entenen les raons de la raó, no sempre, fins i tot aquestes, prou raonables.

Així és la nostra lluita interna, una de les pitjors batalles que podem lliurar, doncs és contra nosaltres mateixos i les nostres raons. No sempre som un bloc granític, pur, inalterable i constant, més aviat som una massa corpòria formada per constant sedimentació i erosió, contradictòria, alterable i inconstant...

A vegades, fins i tot, la raó té raons que la raó no comprèn!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada