dimecres, 13 de juliol del 2016

Jo no sóc Leo Messi!


No crec que Leo Messi sigui avui un "capo" criminal, com va titllar-lo l'advocat de l'Estat Mario Maza, i encara menys que ho fos quan era una jove promesa del futbol i va signar el seu primer contracte professional amb el primer equip del Barça!

Sí crec, en canvi, que en el cas de Leo Messi hi ha hagut un excessiva voluntat d'escarni i acarnissament per part de María Silva Lapuerta, màxima responsable del servei jurídic de l'Estat, tenint present que la fiscalia va demanar la seva absolució argumentant que no veia ànim de defraudar, i sobretot tenint present que Messi va pagar, llavors sí religiosament, tot el que devia a Hisenda i les corresponents multes. Inquieta, això sí, la vinculació de la senyora Silva amb la llotja del Santiago Bernabéu (va ser directiva de Florentino Pérez).

Sí crec que Leo Messi i el seu pare es van equivocar, van cometre un delicte i l'havien de reparar, però la resolució del cas, amb condemna de presó (no executable) inclosa, sembla que respon a interessos que van més enllà del frau fiscal, doncs no és el primer futbolista que defrauda, però sí el primer que rep una condemna, i un ressò mediàtic, tan contundents. I no tinc tan clar que tot això vagi en el sou...

Puc entendre que el Barça expressi la màxima solidaritat i confiança vers el seu jugador (és clar que també li podrien haver ofert assessorament fiscal, al seu dia, a ell i a la seva família!), doncs sembla evident que Leo Messi i la seva família mediten fugir d'Espanya i fer via cap a Anglaterra o altres destins... Tot esforç per retenir-lo, amb arguments més enllà dels estrictament esportius, serà poc!

Però no entenc que el club ens vulgui fer partícips del seu suport incondicional amb la campanya "Tots som Leo Messi", perquè dins el camp sí, tot el suport al millor jugador de la història del Barça i, possiblement, de la història del futbol, però fora del camp la història ja és un altra!

Fora del camp jo no sóc Leo Messi, que en un any guanya el que jo guanyaria durant més de 800 anys de vida laboral! Una cosa és mostrar-nos solidaris amb ell i mostrar el rebuig per l'acarnissament al que és sotmès, però una altra cosa és afirmar que qui l'ataca a ell ataca al Barça i a tota la seva història!

El més trist d'aquesta història, però, és que una vegada més sembla que els estaments de l'estat, en aquest cas la justícia, semblen respondre a altres interessos que van més enllà de la imperiosa necessitat d'impartir-la amb imparcialitat!

Potser per això Leo Messi buscarà, a banda de futbol, justícia en una altra banda! I María Silva Lapuerta tan contenta...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada