divendres, 9 d’octubre del 2020

El refrany de la setmana, sobre les magranes


Les fruites de tardor són com els seus colors, colors càlids com la sensació que tenim quan encenem de nou, sinó aquests dies ben aviat, la calefacció i la llar de foc...

"Per l'octubre, la magrana madura", i no em negareu que la magrana, a banda d'un suculent plaer al paladar, és un festival de colors!

I sí, ara les magranes ja són al seu punt, que "per Sant Francesc maduren les magranes i les figues tardanes", i són ideals per donar una nota de color (i de sabor) a les amanides, o bé per anar picant, gra a gra i pacientment, a les postres... O sou més d'arreplegar-ne un grapat i omplir-vos-en la boca?

Si ja ho diu el refrany, "val més taronja i magrana que passar gana", però tingueu present, també , que "si et vols morir, menja magrana i vés-te’n a dormir", que "la magrana al matí és or, al migdia plata i al vespre mata"...

La magrana és una fruita que fa il·lusió, potser perquè és molt diferent de la resta de fruites de la tardor, potser perquè obrir-la és el més semblant a obrir un cofre del tresor, amb les seves suculentes llavors hexagonals i intensament vermelles, aplegades fent pinya, una altra de les meravelloses curiositats de la natura.

A casa ja tenim ganes d'estrenar la temporada de magranes i que les seves llavors ens explotin, quin plaer, a la boca!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada