dimarts, 26 de febrer del 2019

"Por qué no te callas", Toni Albà!


Explicava l'humorista Toni Albà, al documental "Llibertats empresonades" del Sense Ficció, que fruit de les derivades judicials per unes piulades que van suposar un presumpte delicte d'injúries contra la policia i la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela: "jo ara em trobo amb la situació que, clar, quan faig un tuit haig d'esmolar més el llapis, haig de pensar, a veure, com puc dir el mateix que vull dir, fent que la gent ho entengui sense dir-ho com ho voldria dir (...) perquè em pot caure un pal molt bèstia, (...) una multa que em destrossi la vida!"
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sense-ficcio/llibertats-empresonades-08012019/video/5809652/

En altres paraules, Toni Albà venia a dir que havia d'aguditzar l'enginy a l'hora de piular. Doncs bé, si és per fer piulades com aquesta que va fer dies enrere, presumptament dirigida a Inés Arrimadas i a la seva esperpèntica (menyspreable) visita a Waterloo, sincerament en Toni Albà s'ho podria ben estalviar!


Per aquesta piulada no sé si Toni Albà se n'endurà un pal en forma de multa, però de moment se n'ha endut un pal, totalment merescut, pel masclisme que supuren les seves paraules... I per més que ell s'ha volgut disculpar (a la seva manera), el programa Polònia se'n va desmarcar i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va emetre un contundent comunicat.

De fet l'ampli rebuig, també dins l'independentisme, a la seva piulada és un bon símptoma que, si del que es tracta és de fer República, el masclisme i el menyspreu per raó de gènere no hi té cabuda, per més que vingui del bufó de la cort! No, aquí no es riuen totes les gràcies, no es riuen precisament les que no en tenen, ni en fan... Per això, a banda de la piulada, sorprenen i fan mal els quasi tres mil "m'agrada" i les més de set centes repiulades que té la inoportuna piulada!

Si aquesta ha de ser la seva contribució a la causa, potser valdria més que ho deixés estar, doncs amb la seva irresponsable piulada segueix alimentant el trol, que ja sabem que mai en té prou!

Quan l'humorista perd (o esgota) l'humor, com quan el tertulià l'argument, recórrer a l'insult és el darrer recurs, quan en molts casos hauria de ser, simplement, el silenci...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada