dijous, 14 de febrer del 2019

Carol Routier i el seu (inesperat?) retorn!



El 23 d'abril de 2018, diada de Sant Jordi, la triatleta Carolina Routier Cañigueral va tornar a néixer just el dia que complia 28 anys!

Aquell tràgic Sant Jordi la Carol va patir un greu accident (un cotxe la va envestir!) mentre s'entrenava sobre la bicicleta prop de Banyoles, la seva ciutat natal; un accident que la va deixar tirada inconscient a la cuneta amb sis costelles, una clavícula, un omòplat i un pòmul fracturats, i una carrera de triatleta professional aparentment truncada!

Dies després de l'accident la vaig anar a veure a l'hospital i ja aleshores em va sorprendre que ni amb mig cos trencat la Carol va perdre el seu esperit de superació i sacrifici: he tornat a néixer i ara la recuperació serà el meu entrenament! Admirable la seva maduresa mental, sense fixar-se més fites que la següent a assolir, especialment la mobilitat de l'espatlla fracturada...

La vida d'un triatleta professional, com la de molts atletes, és quasi un entrenament constant; quasi no hi ha repòs, quasi no hi ha descans, en tot cas hi ha entrenaments amb més o amb menys intensitat, però el triatleta ha d'entrenar-se en les tres disciplines per millorar i ser competitiu en les tres. I com en molts esports el factor mental, la maduresa mental, és clau; ho és en les competicions, i per tant és clau també en els entrenaments, doncs ja sabem (ho reitera sempre Xesco Espar) que es competeix com s'entrena!

Durant molts mesos la Carol ha fet de la recuperació el seu entrenament, i a mesura que s'ha recuperat s'ha anat entrenant per a tornar a allò que vol fer: competir!

Quasi deu mesos després d'aquell accident la Carol Routier ha tornat a competir, i ho ha fet aquest cap de setmana en la primera prova de la Copa del Món de Ciutat del Cap, la primera prova del calendari del 2019.

Sabem que la Carol no s'aturarà i que es seguirà fixant fites i objectius, i més enllà dels que pugui assolir (espero que tots els que es proposi) de moment d'ella ja n'hem après una important lliçó: aixecar-se tantes vegades com caiguem (o ens facin caure), i fer-ho amb l'ajuda de totes les persones que poden contribuir a recuperar-nos, que si sabem observar el nostre voltant, veurem que hi són!

La seva vintena posició en aquesta nova primera competició és molt meritòria esportivament, però ho és molt més el fet que la Carolina Routier Cañigueral hagi tornat a competir! El seu retorn és la veritable victòria!  

Enhorabona Carol!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada