dissabte, 2 de desembre del 2017

Minuts musicals de pel·lícula amb "Dirty Work"


Aquest cap de setmana s'ha estrenat la pel·lícula "Wonder", basada en el llibre homònim, tot un fenomen literari (i editorial) que també va captivar les meves filles grans, com possiblement passarà amb la pel·lícula.

Aquesta estrena m'ha fet pensar en "Mask" (estrenada aquí amb el títol de "Máscara" i que no s'ha de confondre amb "La máscara" de Jim Carrey!), una pel·lícula de mitjans dels vuitanta del segle passat que relata, amb dosis de ficció, la vida de Roy Lee "Rocky" Dennis.

Si l'infant protagonista de Wonder, August (Auggie) Pullman, té la síndrome de Treacher Collins el jove adolescent de "Mask" té displàsia craneodiafisaria, malalties i afectacions diferents però que comporten, ambdues, una greu deformació a la cara amb tot el que això suposa de dificultats d'acceptació d'un mateix, i d'acceptació per part dels altres!

Una altra referència cinematogràfica podria ser "L'home elefant", en la que el protagonista és un home adult que pateix la síndrome de Proteus...

Però quedem-nos amb "Mask", pel·lícula en la que brilla especialment Cher en el paper de mare lluitadora que, com la mare que interpreta Julia Roberts a "Wonder" volen que més enllà del rostre els seus fills tinguin una vida normal.

Ambientada a finals dels anys setanta "Mask" té en la seva banda sonora sobretot cançons de Bruce Springsteen, músic de capçalera del veritable Roy Lee "Rocky" Dennis (1961-1978), Little Richard, Lynyrd Skynyrd o els menys coneguts (per nosaltres, no per la cultura nord americana) Steely Dan, dels que entre d'altres sona la cançó "Dirty Work".

Sí, molta feina bruta han de fer aquestes mares per intentar donar una pàtina de normalitat a l'extraordinària vida dels seus fills...









I la setmana vinent, més minuts musicals de pel·lícula!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada