dimecres, 18 de novembre del 2015

Negarà 3 vegades abans que canti el gall?


I finalment va concloure tot dient: "... aquesta mateixa nit, abans que canti el gall, tu m'hauràs negat tres vegades".

Però l'Antonio Baños de la CUP va callar, car ja l'havia negat dues vegades en la negra nit de la investidura, per ara fallida, del president Mas.

La CUP no negarà per tercera vegada la investidura del president Mas; de produir-se una nova votació serà conseqüència de l'acord al que finalment (fatalment?) hagin pogut arribar. A aquestes alçades ja no sé si l'acord seria la millor de les notícies, doncs és cert que rere els titulars dels atemptats de París el procés va fent via per un camí mai transitat abans, un camí incert en el que Junts pel Sí, i especialment CDC, s'hi obre pas matxet en mà. El discurs de CDC s'ha tensat en relació a l'enroc que, per ells i molts independentistes, la CUP sotmet a la investidura del president Mas, i per tant, per molts, sotmet al procés.

Naturalment si no hi ha acord no hi haurà nova votació i es deixarà morir la intensa, i tendra, onzena legislatura, d'inanició.

De convocar-se de nou eleccions la traïció de la CUP, als ulls i per boca de molts independentistes de Junts pel Sí, assolirà tals cotes que la qualificació "d'alta" quedarà curta!

No sé si aquests dies la CUP calibra quina traïció és pitjor, si la suposada, i presumpta, al procés, o l'auto-traició que, també presumptament, es farien a sí mateixos contradient una de les promeses, i premisses, electorals més reiterades abans, durant i després del 27S: no investirem Mas president!

Garcia Albiol provocava Antonio Baños l'altre dia a la televisió assegurant que el líder de la CUP, i totes les seves assembles, s'haurien de menjar amb patates tal promesa electoral, pronosticant un acord entre Junts pel Sí i la CUP per investir Mas abans del 4 de desembre, inici de la campanya electoral del 20D.

Més aviat ha situat un termini per l'acord l'ANC: el 27 de novembre. No sé si els partits ja comencen a calcular si el cost d'un mal acord, d'un acord forçat, no seria pitjor que la convocatòria d'unes noves eleccions... De moment tots els camins, fins i tot aquest desconegut i incert pel qual circula el procés, el desgasten...

De totes les incerteses possibles de moment l'única certesa sembla ser que la CUP no negarà per tercera vegada la investidura del president Mas: o votarà a favor o callarà. I si calla llavors molts amb ganes li podran retreure i dir que hauran fet del seu silenci paraula i que, com ja van dir en una piulada esborrada, s'hauran alineat amb l'eix del mal.

Inevitablement, aviat, cantarà el gall!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada