dijous, 5 de novembre del 2015

Mas o eleccions?


Lluny de dissipar-se la pressió sobre la CUP sembla haver augmentat aquests darrers dies en un crescendo evident per la proximitat, la setmana vinent, del primer debat d'investidura del Parlament de Catalunya.

Els 10 vots de la CUP no són de ningú més que d'ells mateixos, de la CUP i del què el el partit acabi decidint què fer-ne, a través de les seves assemblees i reunions internes tot i que, en últim cas, són dels 10 diputats electes!

Esmento aquesta evidència perquè sembla que més que a la CUP aquests 10 vots, o si més no un parell, hagin d'estar al servei d'un altre partit, Junts pel Sí, per facilitar i renovar la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat. No són pocs els columnistes, periodistes o comentaristes (lectors que fan comentaris a articles i notícies), presumptes votants de Junts pel Sí suposo, que reclamen, quan no exigeixen, que els de la CUP es deixin de bajanades i investeixin Mas!

De moment la CUP ja ha fet saber a la nova presidenta del Parlament de Catalunya la seva voluntat i intenció de no investir-lo! Fins aquí res que no sabéssim ni haguessin dit.

O Mas o març?
Aquests darrers dies veus convergents han deixat anar, deixat entendre, que o Artur Mas és investit president o inevitablement hi haurà eleccions anticipades al març.

L'escenari d'unes noves eleccions és percebut, avui i a priori, com el menys desitjable dels escenaris, ja que fins i tot s'afegeix a les moltes incerteses que genera, la de si es reeditaria la coalició Junts pel Sí, ara que pel 20-D, en una decisió certament controvertida, serà que no!

No sóc de la CUP ni en conec les dinàmiques internes, però em costa molt veure que, ni que siguin dos dels seus diputats, votin a favor de la investidura de Mas, i no només per mantenir la coherència respecte el que van dir i reiterar en campanya, també i sobretot pel compromís contret amb els més de tres-cents mil votants.

Sí, ja sé que la força de Junts pel Sí, amb més d'un milió i mig de vots, és major, però cap d'ells va votar la CUP i ara el capritxós resultat del 27S ha donat a la CUP més poder del que els seus vots, sobre paper, representen!

Entenc que Junts pel Sí, i especialment CDC, defensin fins a les últimes el seu presidenciable i no vulguin parlar de cap escenari de futur sense el president Mas re-investit; amb la mateixa força que la CUP diu NO a la investidura de Mas, Junts pel Sí el defensarà com a (únic?) presidenciable. El cost que el president (en funcions) Mas faci un pas enrere (podria fer-lo al costat?) és també molt elevat!

Si la qüestió és Mas o urnes jo aniria preparant les urnes, per si de cas...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada