dimecres, 4 de novembre del 2015

Estelades al Camp Nou


Amb la meva filla mitjana he de mesurar molt les meves paraules doncs està en un punt, als seus 13 anys, que qualsevol coincidència o discrepància d'opinió o punt de vista pot patir l'efecte contrari, i per mi no esperat ni desitjat, per simple oposició.

Irònicament li deia l'altre dia, i ens en rèiem tots plegats, que m'abstindria d'opinar sobre una nova activitat esportiva que ha començat recentment per evitar que una manifestació massa explícita i efusiva de la meva posició li despertés l'instint de discrepar que a vegades, com d'altres adolescents (i no adolescents) té! S'imposa la psicologia (barata) inversa, quan no directament callar i deixar fer!

I entre parèntesi apunto "i no adolescents" perquè també entre els adults se'ns desperta i activa aquella actitud de major resistència a fer allò que com més ens manen o obliguen; també aquella que com més ens prohibeixen i impedeixen fer quelcom, més motivació i ganes trobem i tenim per fer-ho!

No entenc per quins set sous la UEFA s'entossudeix a sancionar el Barça per les estelades que part dels seus seguidors llueixen al camp, sobretot tenint present que no és un símbol ni il·legal ni antidemocràtic, agradi o no l'estelada i el que representa.

I encara ho entenc menys si la finalitat de la sanció és dissuadir els seguidors del Barça de lluir-les en els propers partits, doncs és evident que amb les reiterades sancions només aconsegueix l'efecte contrari!

Sembla evident que la UEFA s'ha contaminat del conflicte polític entre Catalunya i Espanya, però el que no tinc tan clar és, entre el bàndol independentista català i l'unionista espanyol, quin ha estat l'agent contaminant!

Avui es preveu que el camp sigui, efectivament, un clam, tot i la moratòria sancionadora de la UEFA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada