dissabte, 7 de novembre del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "I Can't Stand the Rain"


El dilluns 13 de juliol de 1992 vaig anar a veure l'única pel·lícula que he vist dues vegades al cinema, tot i que aleshores jo no ho sabia: The Commitments! L'endemà, el dimarts 14 de juliol, vaig tornar-hi, tot i que amb una companyia, que ara tampoc ve al cas, diferent!

El curiós d'aquest fet no és només que anés a veure la pel·lícula dues vegades en dos dies consecutius, sinó que mentre la sessió del primer dia la vaig veure a la Sala B del Cinema Modern de Girona, la segona, just l'endemà, la vaig veure a la Sala A del mateix cinema...

La precisió de les dates, les sales i la companyia (que encara no ve al cas) no és fruit de la meva memòria, sinó del fet que durant anys vaig dedicar-me a col·leccionar els tiquets de cinema, en els que hi anotava el títol de la pel·lícula, el dia i la companyia de la sessió cinematogràfica; aleshores els tiquets del cinema eren una paperets de colors allargats amb el nom del cinema i, si s'esqueia, la sala, però, al contrari d'ara, no hi constava ni la data ni la pel·lícula.

Anys més tard, abans de llençar definitivament els tiquets, vaig bolcar la informació en un full excel a mode d'inventari, que vaig anar omplint fins que un dia, a principis de l'any 2008, me'n vaig cansar...

No recordava les dates exactes, però sí recordava que "The Commitments" és la pel·lícula que he vist dues vegades al cinema, doncs és una pel·lícula que em va encantar i que, definitivament, em va fer estimar el soul!

"I Can't Stand the Rain" és una de les cançons que forma part de la banda sonora de la pel·lícula i, com altres cançons ("Mustang Sally", "Chain of Fools", "Try A Little Tenderness", "Take Me To The River" o "The Dark End Of The Street"), m'hi transporten només d'escoltar-les!

"I Can't Stand the Rain" és el gran èxit d'Ann Peebles, i el cert és que, després d'escoltar força versions d'aquesta cançó, algunes d'artistes prou reconeguts com Tina Turner o Ronnie Wood, vaig topar amb una fantàstica versió a ritme de blues de la cantant nord americana Sara K.

Per cert, després de la pel·lícula va tenir un notable èxit musical el cantant del grup a la pel·lícula, Andrew Strong, tot i que en aquesta cançó la veu la posava la "corista" Angeline Ball.

No recordo haver vist mai "The Commitments" a la televisió, però si un dia la fan procuraré veure-la, també, en bona companyia, que ara sí que ve al cas!També podeu escoltar aquestes versions (tot i que no totes!) en aquesta llista de reproducció de Spotify!I la setmana vinent uns minuts musicals de versions incomparables!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada