dimecres, 11 de novembre del 2015

El super poder de la CUP


La CUP, amb els seus 337.794 vots i 10 diputats al Parlament de Catalunya, està fent quelcom que de moment Junts pel Sí, amb els seus 1.628.714 vots i 62 diputats no ha fet: dir qui pot ser o no pot ser conseller i, per si no fos poc, vetar el candidat a president de la Generalitat de Junts pel Sí, Artur Mas. Ahir, sense anar més lluny, fins i tot va posar sobre la taula un candidat alternatiu: Raül Romeva!

El que ni tan sols ERC va gosar fer amb el PSC i Montilla, amb una correlació de forces més ajustada, la CUP ho fa amb Junts pel Sí. És més, també condiciona, a desgrat d'alguns membres del govern en funcions de l'encara president (en funcions) Mas, l'agenda política avançant l'aprovació d'una resolució de desconnexió abans de la investidura d'un president a qui no pensen investir!

La pressió de molts independentistes, s'entén que votants de Junts pel Sí, és evident i per moments creixent des de la nit electoral del 27S, però gens menyspreable és la pressió que la CUP fa sobre Junts pel Sí per dur l'agenda política vers els seus interessos.

És cert, i d'aquí la indignació de molts independentistes, que la CUP exerceix més poder que els que li van atorgar les urnes, però els super poders de la CUP no venen pels seus 10 diputats, sinó per la seva condició d'imprescindibles per tal que el procés, amb la investidura inclosa, segueixi endavant!

La força de Junts pel Sí és parlamentàriament molt gran, però a la vista dels resultats, i sobretot dels fets, insuficient; la seva principal feblesa és la manca d'alternatives, dins l'arc parlamentari, per a pactar la investidura!

Aquest és l'autèntic poder de la CUP, un poder sobrealimentat per un resultat capritxós i per la manca d'alternatives de Junts pel Sí.

Junts pel Sí no ha trobat, encara, la "kriptonita" que pugui neutralitzar el super poder de la CUP!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada