dimarts, 24 de novembre del 2015

Garcia Albiol, l'oracle


No sé si entre les seves qualitats, que alguna deu tenir, si més no basquetbolística, hi ha la d'endevinació, la d'oracle; Xavier Garcia Albiol va passar-se la campanya electoral del 27S repartint el titular "s'ha acabat la broma", però rere el titular advertia que "a cada acció (s'entén que de caràcter sobiranista per part del govern actual, del futur o del Parlament) hi haurà una reacció (s'entén que del govern estatal del PP)".

Si el procés d'independència és una broma, aquesta encara no s'ha acabat, malgrat Garcia Albiol i el Partit Popular de Catalunya; però tampoc s'ha acabat la broma en forma d'ofensiva que el PP, des del govern central, fa i farà contra el procés: la darrera reacció, les especials condicions del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA): una broma de mal gust!

Si la declaració de desconnexió que va aprovar el Parlament volia semblar una DUI sense ser-ho, ara aquesta decisió del FLA del govern espanyol vol semblar, sense ser-ho, una intervenció estil article 155 de la Constitució Espanyola. El que va dir Garcia Albiol: acció - reacció!

Si el procés és una broma, tenim rialles assegurades per estona
... i ja sabem que qui riu primer plora darrer; o era riu bé qui diu darrer?!

Garcia Albiol, però, té un altre oracle per demostrar: la investidura del president Mas amb el vot favorable de la CUP, tal i com va predir dies enrere, provocant en directe a la televisió a Antonio Baños. Deia Garcia Albiol que l'acord d'investidura arribaria abans de l'inici de la campanya electoral, tot i que l'ANC ha avançat la data de caducitat de l'acord per aquest proper divendres, dia 27 de novembre.

Els camins de la política catalana són, des del 27S i sobretot des de la fallida segona votació d'investidura, inescrutables... i terriblement perillosos (o no?) si l'oracle ha de ser Xavier Garcia Albiol!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada