dilluns, 9 de novembre del 2015

Aperitiu parlamentari

Ja hem fet l'aperitiu d'aquesta legislatura! Foto: Roger Casero

Quantes vegades, a l'inici del convit d'un casament, hem dit allò que "amb l'aperitiu ja em faríem prou" o, "amb l'aperitiu ja estem tips"!

L'aperitiu té la doble finalitat de matar la gana i, al mateix temps, obrir-la! Un bon vermut acompanyat d'una tapa de clova, per exemple, mata la fam i evita que ens abraonem sobre el primer plat alhora que ens permet començar a salivar, doncs el missatge que rep el cervell és que això no ha fet més que començar!

Els plats forts d'un casament són el de carn i el de peix, que ens serveixen ja asseguts a taula, però és a l'aperitiu, que generalment mengem a peu dret, on moltes vegades hi trobem autèntiques exquisideses gastronòmiques, petites dosis de plaer que ens conviden a repetir; així és com ens atipem, a mesura d'anar repetint petites porcions de delicadeses culinàries!

És clar que el colofó d'un banquet de casament, el punt àlgid, és el pastís de noces, que ataquem hores després del primer aperitiu, havent-nos engolit ja els plats principals i un postre afruitat d'aquells "per fer baixar", i moltes hores abans de la darrera copa, doncs el puro (afortunadament) ja no es porta ni es dona! Ja sabem que un casament és, a partir d ela cerimònia de matrimoni, un copiós àpat en el que, per més que ens ho proposem, mengem per sobre les nostres possibilitats!

El que hem viscut, de moment, en aquesta agitada i incerta legislatura és tan sols l'aperitiu del que ens espera! L'elecció de la presidenta del Parlament i tot l'enrenou de la junta de portaveus i la convocatòria del ple d'avui per a debatre la declaració d'inici de la desconnexió de Catalunya amb Espanya han estat només una mostra, com si d'una tapa es tractés, del que ens espera!

I tot aquest aperitiu l'estem regant amb un vermut ben català: la negociació entre Junts pel Sí i la CUP per la investidura d'un president, veurem si el president Mas!

De fet avui, com els comensals en un banquet, seiem a taula i ens disposem a atacar els plats forts del menú d'un àpat que no sabem si s'allargarà com és costum o, per contra, serà més curt del compte!

La sensació, com en un casament, és que a l'hora de seure a taula ja estem tips, però qui renuncia a la possibilitat d'un gran (i bon) àpat! I sí, estem tips, també una mica tips de tot plegat!

Jo per si de cas ja tinc les sals de fruita a prop!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada