dimarts, 24 de febrer del 2015

So Manchester


A finals dels anys vuitanta va prendre cos i forma a la ciutat anglesa de Manchester el moviment "Madchester", també anomenat "so Manchester".

El terme, encunyat a partir d'una cançó dels Happy Mondays (Madchester Rave On (Hallelujah)), va quallar i va agrupar grups com els propis Happy Mondays o The Stone Roses entre d'altres. El so era un còctel de rock, psicodèlia, indie i música electrònica...

Abans Manchester ja havia vist néixer grans grups de música com els Bee Gees, The Smiths, Joy Division i els posteriors New Order... I després del moviment "Madchester" Manchester també va ser part del moviment "Britpop", època daurada del pop britànic dels anys noranta amb bandes com Oasis, dels germans Gallagher, també de Manchester.

La llista de grups de Manchester podria seguir amb The Charlatans, The Chemical Brothers, Simply Red o fins i tot Take That!

Happy Mondays, The Stone Roses, Bee Gees, The Smiths, Joy Division, New Order, Oasis, The Charlatans, The Chemical Brothers, Simply Red i Take That formen un onze inicial musicalment molt potent!

Afortunadament, però, avui a Manchester tan sols es jugarà un partit de futbol! Aquestes darreres setmanes Luis Enrique ha afinat el joc del Barça, tot i que al darrer partit l'equip va desafinar estrepitosament! Tan de bo avui a Manchester el Barça tampoc desafini!

Convinguem doncs avui que el Manchester City hi posi la música... i el Barça hi posi el futbol!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada