dissabte, 7 de febrer del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Smells Like Teen Spirit"


Nirvana és al grunge el que Sex Pistols va ser al punk; i si el punk va veure morir jove a Sid Vicious, el grunge va sumar amb Kurt Cobain un altre jove cadàver al club dels 27!

Seattle, ciutat que va veure néixer Nirvana, és la capital del grunge, variant del rock que es caracteritza per la combinació de potents sons de guitarra amb veus i passatges més melòdics, quelcom que a la seva manera ja feien The Pixies a mitjans i finals dels anys vuitanta del segle passat.

"Smells Like Teen Spirit", publicada l'any 1991, va ser la cançó que va catapultar Nirvana i el grunge cap al nirvana; el propi Kurt Cobain va reconèixer anys després la influència de The Pixies, no només en la composició d'aquesta cançó.

"Smells Like Teen Spirit" va ser el primer senzill del seu segon disc, "Nevermind", a la portada del qual apareixia un nadó submergit dins l'aigua amb un dòlar d'esquer... La cançó, esdevinguda pràcticament l'himne del grunge, té també un fantàstic videoclip, d'aquells que a principis dels anys noranta es miraven a l'MTV quan aquest canal de televisió era un canal temàtic exclusivament musical!

D'entre les versions de "Smells Like Teen Spirit" m'agrada especialment la de la pianista i cantant americana Tori Amos, que la versiona sobre les tecles del seu piano, fent sortir la cançó del seu registre elèctric habitual però conservant la seva força.

Aquí les teniu, l'original de Nirvana i la versió de Tori Amos:






També pots escoltar aquestes versions en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent, trucarem a les portes del cel!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada