divendres, 6 de febrer del 2015

El vídeo de la setmana: les 10 claus de l'ocupabilitat segons Peridis


A moltes de les persones que atenc per motius de feina i que estan en recerca de feina les hi pregunto si actualment estan en recerca activa de feina!

Buscar feina és una feinada i cal prendre-s'ho, ni més ni menys, com si d'una feina es tractés: amb responsabilitat, horaris, tasques a fer i, sobretot, compromís!

Quan la resposta a la pregunta "de què voldries treballar" és "de qualsevol cosa", més enllà d'expressar una necessitat, moltes vegades urgent, és quan, possiblement, més feina un ha de fer per, precisament, trobar feina! Ni tu ni jo podem treballar de qualsevol cosa!

L'ocupabilitat és un concepte bàsic que cal entendre i, sense ser la pedra filosofal, sí que és un element que ens ajuda, i molt, a situar-nos en el mercat laboral; no en va és "la posició d’una persona en un moment determinat de la seva vida respecte a una ocupació concreta".

Aquí la clau és no només conèixer la realitat laboral del nostre entorn, és conèixer-nos a nosaltres mateixos, sobretot tot el que de nosaltres (competències, coneixements, habilitats, més enllà dels títols i l'experiència) es posa en joc quan treballem!

Sobre tot això hi ha molta literatura i molt bona, però si et manca una mica de motivació per començar a llegir potser aquest vídeo t'hi ajuda!

La Fundación Telefónica i Peridis han fet aquest vídeo en què, en tres minuts i mig, et presenten les 10 claus per a l'ocupabilitat:
  1. Autoconeixement
  2. Aprenentatge continuu 
  3. Comunicació
  4. Flexibilitat
  5. Presa de decisions
  6. Gestió del temps
  7. Pro-activitat
  8. Xarxes de cooperació
  9. Competències digitals
  10. Treball en equip


Bon divendres i, si és el vostre cas, aneu per feina!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada