dissabte, 21 de febrer del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Be My Baby"


Quan escolto la cançó "Be My Baby" no puc evitar recordar la pel·lícula "Quadrophenia"... entenc que d'altres inevitablement pensin en la pel·lícula "Dirty Dancing"... Cadascú té els seus referents!

Escrita pel músic i productor Phil Spector i interpretada pel trio femení "The Ronettes" "Be My Baby" és de les cançons que millor descriuen el so de la música pop dels anys seixanta, motiu pel qual funciona tan bé com a part de bandes sonores de pel·lícules que descriuen aquella època; al seu dia  "Be My Baby" va assaborir l'èxit arribant a primeres posicions de les llistes de senzills de mitjans dels anys seixanta del segle passat.

La cançó és simple i té el seu ganxo: quants de vosaltres no l'haureu taral·lejat alguna vegada!? Jo reconec que sí!

I sí, em confesso fan declarat d'aquesta cançó i d'altres delícies (que apareixen també a la banda sonora de "Quadrophenia") com "Rhythm of the Rain", "Night Train", "Louie Louie", "He's So Fine" o "Green Onions"!

Un èxit com "Be My Baby" no passa desapercebut pel públic, tampoc per músics i grups que se la fan seva i la versionen. Entre les diverses versions hi ha la de John Lennon, gravada l'any 1975 durant la gravació del disc "Rock'n'Roll", disc produït pel propi Lennon i per Phil Spector, coautor de la cançó. La cançó, però, no forma part d'aquest disc sinó del disc de "rareses" "Roots: John Lennon Sings the Great Rock & Roll Hits".



Però la versió que volia compartir avui és més contemporània, és d'un grup que em té encisat de fa temps: "The Lightning Seeds". Amb un so molt britànic (deu ser per això) a les seves cançons hi trobo ressonàncies del pop, el rock, la psicodèlia o de la new wave que em transporten a sonoritats d'altres grups que també admiro! La seva cançó "Pure" condensa, per mi, la seva grandesa, i alhora aparent simplicitat, musical.

La versió de "Be My Baby"de "The Lightning Seeds"és més lenta i pausada que l'original, però m'encanta perquè té una atmosfera més fosca que contrasta amb la frescor "sixtie" de l'original

Aquí us les deixo, l'original de "The Ronettes" i la versió de "The Lightning Seeds":





També podeu escoltar aquestes versions en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent canviarem d'estil i ens endinsarem al blues... per la porta del darrere!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada