dilluns, 23 de febrer del 2015

Perdre finals

El real Madrid de bàsquet celebrant la Copa del Rei 2015. Foto: Elvira Urquijo A. (EFE)

El gran Barça de bàsquet entrenat per Aíto Garcia Reneses (diverses etapes des de mitjans dels anys vuitanta fins a principis del segle XXI) va marcar una època guanyant un munt de títols (9 lligues i 4 Copes del Rei), però també és recordat per haver perdut 4 finals de la Copa d'Europa, avui Eurolliga.

Com el d'Aíto al seu temps el Barça de bàsquet de Xavi Pascual també està marcant època, tot i que el bàsquet d'ara ha canviat molt del d'aleshores...

El Barça de bàsquet de Xavi Pascual també col·lecciona títols (4 lligues, 3 Copes del Rei, 3 Supercopes, 1 Eurolliga...) des que a mitjans de febrer de 2008 Pascual es va fer càrrec de l'equip.

Jugar les finals de les competicions és sempre l'objectiu, el primer objectiu, i en aquest sentit el Barça de Bàsquet de Xavi Pascual és un equip que falla poc: quasi sempre arriba a les fases finals i la moltes vegades a la final. El segon i principal objectiu és, naturalment, guanyar-les!
El Barça de bàsquet ha arribat a les 6 darreres finals de la Copa del Rei i n'ha perdut 3, la darrera ahir contra el Real Madrid; com l'any passat va tenir opcions de guanyar-la fins al darrer minut (bé, l'any passat la tenia guanyada fins al darrer segon) però ahir el títol novament es va escapar.

Les finals es juguen per guanyar-les, però...

Les finals es juguen per guanyar-les, és evident, però tenen un risc: es poden perdre!
Però és a base de jugar-les, també de perdre-les, que els equips maduren i aprenen a guanyar-les!

Sense anar més lluny la temporada passada el Barça va saber guanyar la Lliga ACB al Real Madrid en una final molt disputada després de perdre la final de la Copa del Rei i de caure eliminat estrepitosament a la Final Four de l'Eurolliga pel propi Real Madrid. També li va guanyar la partida al Real Madrid a la final de la Lliga ACB de 2012!

Perdre finals forma part del joc; jo ho vaig aprendre amb la final de Sevilla que el Barça de futbol va perdre contra l'Steaua de Bucarest l'any 1986...

El Barça de Xavi Pascual jugarà més finals, n'estic convençut, i com els grans equips o jugadors, tot i el risc de perdre-les, alguna en guanyarà! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada