dissabte, 14 de febrer del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Knockin' on Heaven's Door"


Dies enrere Bob Dylan, un dels grans cantants i compositors de la segona meitat del segle passat i principis d'aquest, va publicar un nou disc, "Shadows in the Night", treball en el que versiona cançons que va cantar i popularitzar Frank Sinatra.

Hom es pot preguntar quina necessitat té Bob Dylan, músic amb una pila de bones cançons pròpies, de versionar a aquestes alçades de la seva vida i carrera musical cançons d'altri?

Doncs la mateixa necessitat que tenen d'altres músics de versionar les seves: homenatjar, o tan sols picar l'ullet, a un músic, cantant o grup que poc o molt ha estat important en la seva vida i donar una nova vida a les seves cançons.

Entre els diferents estils de música hi ha molts vasos comunicants i les versions solen circular entre aquests vasos permetent-nos escoltar, per exemple, de la veu i estil de Bob Dylan cançons cantades anys enrere per Frank Sinatra, o escoltar de la veu i estil d'Axl Rose i els seus Guns N' Roses una cançó de Bob Dylan.

Com Frank Sinatra Bob Dylan també ha fet incursions al cinema, la més celebrada la seva participació a la pel·lícula de Sam Peckinpah "Pat Garrett y Billy the Kid", en la quan no només va composar la banda sonora, sinó que hi va tenir també un paper.

Una de les cançons de la pel·lícula és "Knockin' on Heaven's Door", cançó que 18 anys després, l'any 1991, Guns N' Roses, grup liderat per un espigat Axl Rose, que ballava serpentejant el seu cos, va versionar i publicar al seu quart elapé, "Use Your Illusion II".

Guns N' Roses l'any 1991 ja era un grup de referència del heavy metal més comercial i tenia entre els seus èxits "Sweet Child o' Mine". Malgrat l'èxit de la versió de Guns N' Roses de "Knockin' on Heaven's Door", cantada com una velada heavy, jo sempre em quedaré, en aquest cas, amb l'original!

Aquí les teniu totes dues, l'original de Bob Dylan en el context de la pel·lícula (després d'un sagnant tiroteig "made by Peckinpah"), i la versió de Guns N' Roses:






També podeu escoltar aquestes versions en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent, una dels grans èxits pop dels anys seixanta, una d'aquelles que tenen un so molt "sixties"...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada