dimarts, 10 de febrer del 2015

S'aixeca el teló...

El president Mas durant la seva compareixença. Foto: Parlament de Catalunya

S'aixeca el teló i apareix Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, compareixent a la Comissió d'Investigació sobre el Frau i l'Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política del Parlament de Catalunya.

Al seu voltant i davant seu el president de la comissió i els portaveus dels grups parlamentaris amb la lliçó apresa i, com el propi Artur Mas, amb el discurs preparat, ells farcit de preguntes, ell de respostes.

Política és pedagogia i fins i tot a vegades és art, però de la mateixa manera que no tot el cinema és art, no tola la política és pedagogia i, encara menys, art! Hi ha pel·lícules que són pur espectacle, mer entreteniment, com alguns passatges de la política, també la catalana!

La compareixença del president Mas a la Comissió d'Investigació sobre el Frau i l'Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política del Parlament de Catalunya, retransmesa en viu i en directe, podia veure's tranquil·lament assegut al sofà, sota la manta i amb un vol de crispetes (o un pot de gelat pels depressius) per fer-ho tot plegat més digerible i entretingut.

I entre crispeta i crispeta podem anar repartint premis cinematogràfics: millor actor i actriu protagonista, millor guió original, millor guió adaptat, millor vestuari, millor actor i actriu secundari, millor banda sonora, millor direcció, millor interpretació de parla no catalana...

Hi ha moments de la política que són sobretot gesticulació i ahir en va ser un: posada en escena, guions preparats i actors i actrius apunt per mostrar geni i figura. Res de nou, res que no sabem, res que no ens hàgim buscat! Res de nou tampoc en l'esclariment dels fets que la compareixença volia esclarir... Però això també ho sabíem!

S'abaixa el teló; nom de la pel·lícula: "Catalan Movie".
Del número de la saga ja ni me'n recordo, però jo, com vosaltres, sé que... continuarà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada