dimecres, 13 de febrer del 2013

5 consideracions a propòsit del Dia Mundial de la Ràdio

Fent ràdio a Sarrià de Ter!
1.- Escolto ràdio. Quan em dutxo, quan esmorzo, quan preparo el dinar, o el sopar; quan rento plats, quan plego roba, quan vaig a córrer, o amb bicicleta, quan vaig en cotxe escolto la ràdio. Escolto programes informatius, retransmissions esportives, magazines, música... Què hi farem, sóc d'escoltar ràdio i l'escolto amb certa promiscuïtat: Catalunya Ràdio, Rac1, Ràdio Sarrià, Ràdio Girona, Cadena Ser, iCat, Rac105,  Flaixbac, Radio 3...

2.- Faig ràdio. Actualment tinc un petit espai en una emissora petita, però el plaer és molt gran! Anys enrere també a Ràdio Sarrià havia fet un programa sobre música tradicional i activitat gegantera, un programa setmanal els divendres al vespre, "Ball Volat" que vaig mantenir en antena durant uns 5 anys; i als anys'90 del segle passat a Ràdio Salt vaig formar part amb dos amics meus d'un programa, també musical, els diumenges a la tarda - vespre, que amb el nom ja ho deia tot: "Això és Rock"!

3.- Que important és la ràdio local! La ràdio local dinamitza, educa, informa, entreté, cohesiona! Als pocs recursos se li sumen les moltes ganes! Avui no entendria el meu poble sense la seva, la nostra, emissora local, Ràdio Sarrià.

4.- La ràdio socialitza. La ràdio és un mitjà molt flexible i accessible, qualitats que li permeten, també, jugar un paper d'integració amb experiències extraordinàries dignes de ser explicades!

5.- La ràdio té memòria. I avui, Dia Mundial de la Ràdio, voldria recuperar el record d'un gran periodista gironí de ràdio: Miquel Diumé. És dia per a emocionats records, però també per a records que ens feien somriure i riure de valent, com el de la WKRP. Ràdio Cincinnati, de les millors ràdios que s'han vist a la TV!

Visca la ràdio! Llarga vida a la ràdio!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada