dijous, 7 de febrer del 2013

A #SarriadeTer cal fer, i és possible, compatible l'activitat industrial amb el descans

D'uns mesos ençà en alguns balcons del sector del Pla dels Socs, al barri de Sarrià de Dalt de Sarrià de Ter, pengen llençols amb missatges de protesta d'alguns veïns i veïnes amb el soroll que pateixen fruit de l'activitat industrial que tenen relativament a prop: la de la fàbrica Torras i una fàbrica de pinso, aquesta més pròxima a les llars.

Tot i que la protesta és pública des de fa una mesos, aquest problema s'arrossega des de fa més d'un any.

Des d'aleshores s'han fet reunions, estudis, s'han presentat signatures i s'ha pres alguna mesura, però tot plegat ha estat, de moment, insuficient per a resoldre satisfactòriament el problema.

Resoldre satisfactòriament el problema vol dir fer compatible l'activitat industrial amb el dret al descans que tenen els veïns i veïnes i aquí la clau sembla que són, han de ser, les mesures d'aïllament acústic de l'activitat industrial.

Observant amb certa distància aquest conflicte en el darrer ple municipal ordinari, celebrat a finals de gener d'enguany, vaig fer un prec en el què demanava, en relació a aquesta qüestió, aquestes tres qüestions:
  • El reconeixement del problema (l'excés de soroll)
  • La recerca de solucions (mesures d'aïllament acústic)
  • L'execució i seguiment de les mesures preses
De tot plegat se n'ha fet ressò la premsa local, especialment el Diari de Girona i Ràdio Sarrià.

El tema, que ja fa temps estava sobre la taula (de l'equip de govern), primer va saltar al carrer (en forma de pancarta), després al ple municipal (en forma de prec) i ara ho ha fet als mitjans; tan de bo tot sigui a fi de bé, a fi de resoldre aquest conflicte positivament tan pel que fa als industrials com pel que fa als veïns.

Aquest ha de ser un dels temes prioritaris de l'agenda municipal. Per la meva part, com a regidor del PSC de Sarrià de Ter, n'aniré fent el seguiment...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada