dilluns, 11 de febrer del 2013

Els sous dels polítics


Ara resulta que els polítics d'aquí cobrem poc i hi ha tot un senyor alcalde que fins i tot vincula els sous baixos dels polítics amb la corrupció!

Aquest és un tema que de tan en tan aflora, es debat i s'endreça; ara però aquest debat s'obre de nou i comparteix taula amb el de la corrupció.

Part del debat és comparar els sous dels polítics d'aquí amb els d'alguns dels seus homòlegs d'Europa, però aquest és un anàlisi que per sí sol és coix, doncs són més les variables a tenir presents, entre d'altres, per exemple, el Salari Mínim Interprofessional.

Per mi aquesta qüestió caldria legislar-la millor, i que fos una llei la que establís què ha de cobrar un polític en funció de la seva responsabilitat i el pressupost de l'ens del qual és càrrec electe. També caldria establir millor les incompatibilitats, doncs hi ha qui també acapara càrrecs d'aquí i d'allà, amb els corresponents sous.

I sí, els sous dels polítics han de ser dignes, en justa correspondència a la dignitat de la resta de salaris.

Però que ara surtin polítics fent el ploricó, justificant el sou que ells mateixos s'han assignat, venent-lo com a antídot per la corrupció, no només és poc estètic, és molt poc ètic!

Que no es toquin el sou, que no ens toquin els ous!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada