dijous, 19 de juny del 2008

CEIP Montserrat + Ràdio Sarrià = bona sintonia


No sempre és fàcil sintonitzar Ràdio Sarrià (87.6), però si ho feu, veureu que és una emissora local molt rica, no precisament pel seu pressupost, suficient però sempre curt, sinó per la seva programació. A vegades costa trobar la correcte sintonització, i sovint, si un s'allunya massa de Sarrià de Ter, perd la sintonia... "Escolta la ràdio, Ràdio Sarrià..."

Però Ràdio Sarrià no és només una emissora per escoltar, també és una emissora per aprendre a fer ràdio, per aprendre comunicació, per aprendre a fer poble i, en definitiva, ciutadania. Aquests valors s'han materialitzat a través del I Taller de Ràdio del CEIP Montserrat, fet aquest curs que avui, per la mainada, s'acaba.

A la mainada, als joves, els agrada fer ràdio. Sovint ens queixem que es passen el dia entre vídeojocs i mp3, mig aïllats del món que els envolta, però experiències com aquest taller de ràdio serveixen per constatar que de fet, la mainanada, els infants, els joves, tenen una gran capacitat de comunicació i, sobretot, moltes ganes d'expressar-se, de comunicar-se.

Ho vaig experimentar jo mateix quan, en un programa setmanal que feia a Ràdio Sarrià fa uns anys, tenia petits col·laboradors...

Aquest primer taller s'ha fet amb molta il·lusió, tan per part dels alumnes com per part de la Neus i en Josep, directora-locutora i tècnic, respectivament, de Ràdio Sarrià, també de les mestres. I El seu treball ha donat fruits, molts fruits, la majoria aparentment intangibles: coneixement, experiència, compromís, responsabilitat, il·lusió, cooperació... Però també han recollit, tots ells, alumnes, professionals i mestres implicats, uns fruits saborosos...

Ho anunciava ahir mateix la pàgina web de l'Ajuntament de Sarrià de Ter amb una nota publicada per la pròpia emissora:


EL CEIP Montserrat de Sarrià de Ter, ha estat un dels 16 guanyadors en modalitat de Ràdio de la 3a Mostra de Produccions Audiovisuals que organitza el Departament d' Educació de la Generalitat de Catalunya.

En aquest 1er taller de Ràdio del CEIP Montserrat hi han participat alumnes de 5è i 6è que han elaborat un programa cada trimestre : Ràdio Mini Kids, Ràdio Cat Junior i Star School realitzats per : Martí Brugué, Anna Estrada, Laia Fernández, Ariadna Romans, Ariadna Sañudo, Paula Vargas, Roger Villar, Maria Casals, Pau Creixans, Mireia Cros, Enric Fernández, Alberto Flores, Raquel González, Rut Rodeja, Oscar Ruíz, Cristina Simón, Laia Aymerich, Ma Alejandra Bahi, Lidia Escolà, Siouxie Lafuente, Meritxell Lobato, Miriam Prieto, Iván Prieto, Gerard Quesada, Enric Sansalvador, Arnau Segura i Xavier Talavera amb la col·laboració de Josep Oliveras i Neus Mercader ( Ràdio Sarrià)

El premi que rebrà el CEIP Montserrat és de 1.200 euros.

Des del Petites gotes fredes tremolant volem felicitar-vos per premi, confiant que serà un estímul per donar continuïtat a aquest interessant projecte, del qual molts alumnes volen formar-ne part...

I si voleu conèixer més aquests programes de ràdio, cliqueu sobre els links i ampliareu la informació dels tres programes, podreu llegir les respectives memòries i escoltar els programes. També podeu trobar més informació sobre La Mostra 2008 clicant sobre el seu enllaç.





-------------------------

pd1: també he escrit sobre Ràdio Sarrià a:


pd2: la fotografia és dels estudis de Ràdio Sarrià.
pd4: també ha escrit sobre Ràdio Sarrià l'Assumpció Vila, amb l'article Escoltar Ràdio Sarrià publicat al seu bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada