dimarts, 19 de febrer del 2013

Espia com puguis!

Anys enrere es deia: si no tens un bloc no ets ningú! Tenir un bloc era la manera més accessible i senzilla de tenir presència a internet i ser a internet començava a ser important i valorat!

Anys més tard els blocs van deixar d'estar de moda i va aparèixer Facebook: si no estàs a Facebook no ets ningú!

A Catalunya fa anys que aquest mateix criteri de notorietat s'aplica a les aparicions dels polítics al Polònia... Si t'imiten al Polònia, senyal que ets important!

Però ara està clar que un polític no és ningú si no l'espien!

L'espionatge, tan atractiu a la ficció, a la literatura, al cinema  tan apassionant a l'història, pud de mala manera en el nostre present!

Aquests dies els esdeveniments es precipiten vertiginosament! És com si tot d'una s'haguessin destapat les clavegueres de l'oasi català, que ben mirat era tan sols un miratge!

Al 2009 al bloc escrivia: "Si l'oasi català ha existit mai, sembla que algunes de les fonts d'aigua subterrània que hi desembocaven més aviat eren clavegueres..."

Tot plegat evidencia una gran manca de "fair play", de joc net, en la política del nostre país. Mentides, corrupció i espionatge embruten no només la política, sinó sobretot la nostra democràcia.

"Espía como puedas" és una pel·lícula d'escassa qualitat cinematogràfica però de riure gruixut protagonitzada per Leslie Nielsen. Curiós que la darrera pel·lícula que fa fer l'actor abans de morir fos Spanish Movie...

Algú s'atreveix a fer la versió catalana d'Espia com puguis?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada