dilluns, 10 d’octubre del 2011

Els patina l'embrague!... I a qui no? #diamundial de la #salutmental

No sé si, com la de La Fageda, aquesta és també la història d'una bogeria, però és una història amb història que val la pena ser, una vegada més, esmentada...

"Ens patina l'embrague" és un programa de ràdio que, amb quasi 8 anys de vida, parla de la malaltia mental des de la malaltia mental.

El programa de ràdio és una iniciativa de la Fundació Drissa, entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat treballar per a la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen malalties mentals, des de diferents àmbits, en especial el d'habitatge i el d'inserció laboral.

"Ens patina l'embrague" neix com a resposta a la necessitat de combatre l'estigma i els prejudicis que, encara avui, pateix aquest el col·lectiu de persones; tal i com es defineix des de la Fundació Drissa, "és un magazine radiofònic pensat, produït i conduït per usuaris i usuàries de la Fundació que, a més de portar un rigor informatiu i tenir uns continguts d'interès, contribueix a la sensibilització social vers la malaltia mental".

"Ens patina l'embrague" es pot escoltar, setmanalment, a moltes emissores locals de Girona:

  • Ràdio Salt, 97.7 FM, els dijous de 17h a 18h. 
  • Llagostera Ràdio (107.7 FM) els divendres de 21:00h a 22:00h. 
  • Ràdio Sarrià (87.6 FM) els dilluns de 18:00h a 19:00h 
  • Ràdio Sant Hilari (107.3 FM) els divendres de 17:00h a 18:00h

Ràdio i malaltia mental també combinen i sonen molt bé a Ràdio Nikósia o al més novell i incipient taller de ràdio "El cigne rostit".

Tots aquests són espais (radiofònics) per a fer sentir la seva veu, una manera, des de la normalització, d'afirmar que sí, que també ells formen part de nosaltres, de la nostra societat, i una part activa!

No en recordo exactament ni el dia ni el mes... a l'any 2008 vaig tenir el plaer de ser entrevistat, en qualitat de coordinador del programa Incorpora Girona, al programa "Ens patina l'embrague"... recordo que ens ho vam passar molt bé tots plegats!

I sigui aquesta una modesta contribució a la causa aquests dies, i en especial avui, que es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental.

Us podeu descarregar els programes de ràdio, però aquí us en deixo un dels recents, publicat en aquesta ocasió per la Fundació Estany, en motiu del seu 10è aniversari, celebrat aquest passat setembre.


Entrevista al Programa de Ràdio "Ens Patina l'Embrague" from Fundació Estany on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada