dimecres, 27 de febrer del 2013

El PSC, el dia després de perdre la virginitat!

Doncs , ahir el PSC va perdre la virginitat votant diferent, al Congrés de Diputats, de la resta de diputats del grup parlamentari socialista o, si voleu, el PSOE. Un fet històric!

El vot diferent no va ser en una qüestió banal, secundària, sinó de primer ordre polític: la consulta pel dret a decidir!

Per fi el PSC ha fet ús del seu dret a decidir sobre el seu posicionament en un tema, curiosament, sobre el dret a decidir; les divergències sobre aquesta qüestió són evidents i el mateix Rubalcaba ho va manifestar ahir: "Ellos creen que Cataluña tiene derecho a decidir y nosotros creemos que no"

Aquesta és una realitat coneguda i reconeguda al PSOE, no en va el mateix Pere Navarro va defensar el dret a decidir al Comitè Federal del PSOE.

Però més enllà del motiu, a mi el què m'interessa és el fet: la veu pròpia del PSC, Chacón a banda! El PSC i el PSOE tenen deures pendents i ara pot ser un bon moment, malgrat les tensions del moment, per parlar-ne, per començar-ne a parlar... És evident que PSC i PSOE es generen incomoditats recíproques i, malgrat semblar necessitar-se, ambdós necessiten refer la relació.

Des de la meva perspectiva, la meva del PSC, cal replantejar la relació i vinculació amb el PSOE, aquesta mal anomenada relació federal que en realitat no és! Però no per evitar que es produeixi aquesta situació, sinó precisament per a gestionar-la millor per si es torna a produir!

La meva percepció és que el PSC viu, des de fa massa anys, emmanillat al PSOE, fet que no li permet, no ens permet, tenir llibertat de moviments per a defensar, si hi són, i hi són, posicionaments diferents, sobretot quan parlem de Catalunya!

Una flor no fa estiu, però l'estiu comença amb una flor... En carta manera ahir el PSC es va alliberar de les manilles del PSOE, Chacón a banda! Sobre la Carme caldrà parlar-ne un altre dia...

Ahir , el PSC va perdre la virginitat i sí, va ser un plaer!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada