divendres, 11 de maig del 2012

El Parlem de #SarriadeTer “en línia”



Aquesta revista, la nostra revista, s’edita i es continuarà editant, espero que per molts anys, en paper. Si algú avui per avui tingués la temptació de pensar que es podria fer, només, la versió digital de la revista, hauria de ser conscient que prenent aquesta decisió estaria signant, també, la defunció del parlem de Sarrià, de la nostra revista.

Si la revista Parlem de Sarrià ha arribat al número 79, si la revista és  el què és, amb totes les seves virtuts i defectes, és perquè ha estat i és, avui encara, una revista que es publica en paper, una revista que surt al carrer, que és a les botigues i que vosaltres, lectores i lectors, us emporteu a casa, fullegeu a la perruqueria, al CAP, a la biblioteca o a la sucursal de la caixa d’estalvis. Una revista que molts veïns i veïnes fan arribar a familiars, amics i coneguts que viuen fora de Sarrià de Ter però que hi mantenen un vincle, que es reforça, ben segur, amb la revista.

I és precisament sense renunciar a la publicació en paper, sinó amb la voluntat de complementar-la, que d’un temps ençà la revista Parlem de Sarrià ha anat prenent cos i forma a internet, essent-hi present de diferents maneres. Aquesta és, avui per avui, la presència de la revista Parlem de Sarrià a la xarxa:

Web: http://parlemdesarria.org/
El web de la revista el vam crear a finals de l’any 2008 amb una doble finalitat: ser el lloc web de referència on trobar l’actualitat i l’activitat de GERDS de Ter (1) i oferir la possibilitat de descarregar-se les revistes en format pdf.

Amb la creació del web i, sobretot, amb la possibilitat de descarregar la revista en format pdf vam fer el primer pas per tenir i llegir la revista en un format diferent al format paper. La possibilitat que qualsevol persona des de qualsevol lloc, amb connexió a internet, tingués la possibilitat de llegir la revista.

Aquest espai web ben segur que es pot optimitzar, i és una de les tasques que haurem de fer els propers mesos.

Issuu: http://issuu.com/parlemdesarriadeter
Issuu és una eina web que ens permet “pujar” les revistes en format pdf de manera que es puguin llegir “en línia”, sense necessitat de ser descarregades. Issuu permet passar les pàgines i ampliar-les per a una millor lectura; també permet compartir les revistes a les xarxes socials, així com “incrustar-les” en altres pàgines web. Issuu, com altres eines web com Scribd, és als documents, en aquest cas revistes en format pdf, el què Youtube als vídeos.

El darrer número publicat és, de moment, el més consultat a la nostra pàgina d’Issuu, amb més de 230 visites (a la data de redacció d’aquest article). El perfil de la revista a Issuu el vam crear a finals de 2011.

Facebook: https://www.facebook.com/parlemdesarria
Facebook és, com ja sabeu, la principal, més popular i nombrosa xarxa social. També a finals de 2011 vam crear la pàgina de GERDS de Ter a Facebook, amb la finalitat que aquells que formeu part d’aquesta gran i popular xarxa social també ens hi trobéssiu.

A la pàgina de Facebook també hi publiquem l’activitat i actualitat de GERDS de Ter, així com els enllaços a la revista “en línia” i d’altres enllaços i informacions d’interès.

Però la pàgina de Facebook és un espai pensat també per fer comunitat, perquè vosaltres, lectores i lectors que també esteu a Facebook, pugueu dir-hi la vostra.

Aquesta és, de moment, la nostra presència a internet, presència que pensem que és, en tot moment, complementària, no substitutiva, a la presència de la revista, en format paper, al carrer.

A GERDS de Ter ens exalta el nou i ens enamora el vell. Ens agrada la revista Parlem de sarrià “online i “offline”, al carrer i a internet!

Article publicat al número 79 de la revista Parlem de Sarrià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada