dilluns, 14 de maig del 2012

Creix la indignació pel copagament del transport escolar a #SarriadeTer

A Sarrià de Ter el volem mantenir gratuït! Foto: Roger Casero
"Percebo que la supressió de la gratuïtat del transport escolar de Sarrià de Ter ha generat més resignació que indignació" Dies enrere compartia a les xarxes aquest pensament, comentat amb altres famílies de Sarrià de Ter.

Des que es va anunciar, a mitjans del mes d'abril, el copagament per al transport escolar de Sarrià de Ter, les inquietuds i interrogants sobre el cost que suposaria, per a cada família de l'Escola Montserrat de Sarrià de Ter, seguir utilitzant el transport escolar han anat generant un clima de resignació que, amb el pas del dia i l'aclariment de les informacions, ha anat derivant cap a la indignació!.

A principis de maig els dubtes s'han esvaït: el copagament del transport escolar  a Sarrià de Ter serà d'1,5 €/dia per alumne, és a dir, que per 177 dies lectius són un total de 265,50 € per alumne. A partir d'aquesta comunicació, a partir del moment en què les famílies comencen a fer números i càbales sobre com afrontarem, pel que fa al transport escolar, el proper curs, la indignació ha anat creixent.

Parlava la setmana passada amb unes mares a la parada del bus escolar; em deien: podem fer-hi alguna cosa? Jo els vaig dir que , que podem queixar-nos, que tenim prou arguments per defensar la continuïtat de la gratuïtat del transport escolar a Sarrià de Ter, però que possiblement ens convé canalitzar aquesta queixa, que ens cal qui aglutini les forces i energies, qui lideri la reivindicació... i aquest algú, des de la perspectiva de les famílies, no pot ser ningú més que l'AMPA de l'escola!

I l'AMPA aquests dies ha mogut fitxa, l'AMPA de l'Escola Montserrat, que sempre ha seguit molt d'aprop aquest tema, que ens en va informar a la darrera assemblea, aquest passat divendres 11 de maig va fer-nos arribar aquest comunicat a les famílies sobre la situació del transport escolar i d'altres temes vitals per al bon funcionament de l'escola, com l'ampliació del menjador escolar.

Creix la indignació pel copagament del transport escolar a Sarrià de Ter... no ens hi resignarem, no ens limitarem a pagar i callar! I si Ensenyament no escolta, si Ensenyament fa cas omís de les peticions de les famílies, de la voluntat de l'AMPA de seure's a parlar, ens farem sentir...

De motius no ens en manques, tampoc d'arguments... tenim força i energia... ara només cal alinear-ho tot i sabre-ho dirigir bé, amb la unitat de les famílies, de la comunitat educativa de Sarrià de Ter i, com ja s'ha demostrat, també amb la unitat política del pla de Sarrià de Ter.
  Comunicat famílies 11-05-2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada