dimarts, 29 de maig del 2012

El #Barça post #Guardiola: punt i seguit esportiu, punt i a part social

El Barça post Guardiola em fa més por que una pedregada!

Entre l'anunci de la seva no renovació i la Final de la Copa del Rei, darrer partit oficial de la temporada, no només van passar molts, massa dies, també van passar moltes, massa coses!

Tot d'una l'entorn blaugrana es va enrarir amb declaracions de Laporta, les cullerades de Cruyff o els articles d'en Sostres...

Els interrogants sobre les derivades que poden venir al Barça post Guardiola són principalment dos: l'àmbit esportiu i l'àmbit social.

A nivell esportiu, a dia d'avui, el punt i seguit és molt evident: Tito Vilanova construirà el seu equip i estil futbolístic a partir de l'herència de Guardiola, que en part també és obra seva, encara que no en la darrera responsabilitat. El club ha escollit la millor de les opcions, també la més inesperada i sí, ments arriscada si no dóna fruits!

Tito Vilanova mereix la confiança de tota la culerada i, sobretot, mereix ser vist només com a entrenador... el seu perfil, també la seva vida com a futbolista i la seva relació amb el Barça és molt diferent de Guardiola; qualsevol comparació que vagi més enllà de la tasca d'entrenador és, d'entrada, injusta.

A nivell social, a dia d'avui, el punt i a part és molt evident. Amb Guardiola a la banqueta l'entorn crític del Barça estava adormit, hivernant, en "stand by", però amb la seva marxa l'entorn s'ha despertat i s'ha activat el "mode on". N'hem començat a veure mostres, i més que en vindran, vinguin o no els resultats positius!

Sandro Rossell ja no té Guardiola com a escuder, pel què ara haurà de ser ell, i la seva junta, qui haurà de fer un pas endavant per escometre els embats ja habituals provinents de la "caverna mediàtica blanca", pe`ro també de l'entorn ressuscitat!

Amb Guardiola dèiem que la mentalitat del culer havia canviat... Vés que tot plegat no hagi estat res més que un miratge... l'oasi de Guardiola!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada