dijous, 31 de maig del 2012

L'AMPA de l'Escola Montserrat de #SarriadeTer ens mobilitza pel transport escolar!


Reproducció del comunicat publicat abans d'ahir per l'AMPA de l'Escola Montserrat de Sarrià de Ter:

A l'Escola Montserrat de Sarrià ens trobem amb una situació de greuge comparatiu amb relació als altres centres de la comarca: la nostra escola està allunyada del nucli urbà, en alguns casos a més de 40 minuts a peu, el que obliga a molts a fer ús del transport públic, no com a opció sinó com a obligació, i obliga també a fer ús del menjador, ja que és impossible que els nens i nenes surtin de l’escola i tornin caminant amb les 2 hores i mitja que tenim per dinar: les famílies som captives de la situació.

Una família de Sarrià amb dos nens sumarà pràcticament un cost obligatori de més de 200 €/mes amb la nova situació de pagament de l'autobús. Per això i per la manca de resposta de les administracions per buscar solucions a la nostra problemàtica us convoquem a mobilitzar-nos.

Convocatòria de mobilització: dijous 31 de maig
Volem el manteniment del transport escolar gratuït com a servei públic

Benvolguts pares i mares, tal com es va decidir dilluns (28 de maig) en l'assemblea general extraordinària de l’AMPA, us convoquem per al dijous (31 de maig) a una mobilització de tots els pares i mares de l'Escola per tal d'aconseguir cridar l'atenció dels responsables polítics davant la problemàtica del transport escolar.

Es tracta de fer un simulacre del que podria passar el curs vinent si, com es confirma, només la meitat dels alumnes facin ús del servei d'autobusos degut al seu elevat preu; com molts de nosaltres ja hem advertit, això provocarà un caos circulatori molt considerable; doncs es tracta d'això, de que tots els pares i mares pugem a les 5 de la tarda amb cotxe a l'Escola i provoquem un bon embús.

Paral·lelament, també us demanem que omplim els balcons i les finestres del poble amb llençols amb el lema: “L’accés a l’educació és un dret...” i afegiu la distància que hi ha des de casa vostra a l'escola a peu, es tracta d'emplenar el poble de rètols i pancartes reivindicatives.
De cares a la mobilització de dijous hem de tenir en compte el següent:

  • Els nens i nenes hauran d'estar a l'autobús potser més d'una hora, ja que el col·lapse circulatori els impedirà desplaçar-se: cal que els prepareu una mica de berenar i una ampolleta d'aigua.
  • Cal que entre tots fem que aquesta mobilització sigui seguida per tot el poble, ja que tots hi estem o hi estarem afectats directament o indirectament.
  • En les properes hores, l'Ajuntament comunicarà una proposta de recorregut, que afegirem a la convocatòria, per tal de que anem el màxim de coordinats.
  • Cal que entre tots demanem la col·laboració dels pares i mares dels alumnes de Sant Julià de Ramis i del Pont Major, tot i que la mesura no els afecta directament.

Junts, podem!
AMPA Escola Montserrat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada