divendres, 13 de juny del 2014

El vídeo de la setmana: el preu del #MundialdeFutbol #Brasil2014



Aquesta setmana ha començat el Mundial de Futbol Brasil 2014, un esdeveniment esportiu de primer ordre que, com la resta d'aquest nivell, no està exempt de polèmica i de protestes socials.

Mundials de Futbol o Jocs Olímpics solen venir acompanyats de grans inversions dels països i/o ciutats organitzadors en equipaments esportius, infraestructures, etc., però alhora, en major o menor mesura, aquests grans esdeveniments, que són un aparador d'aquests països i ciutats al món, també fan més visible tot allò que no sempre volen que es vegi: la pobresa, les desigualtats, la manca de drets... aspectes que s'intenten maquillar, sinó tapar directament.

El Mundial de Futbol de Brasil 2014 té també una "cara B" que els propis moviments socials brasilers, com hem vist aquests dies, s'esforcen a difondre, com ho fa també aquest documental danès titulat "El preu de la Copa del Món".

Podeu veure'l amb subtítols en castellà.



Podem gaudir amb l'esport, veient el futbol, però no podem tancar els ulls al que passa més enllà del terreny de joc... Als carrers del Brasil es juga, aquests dies, un altre partit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada