dimecres, 8 de maig del 2013

Mourinho, heroi o fanfarró?




"José Mourinho projecta uns valors futbolístics: defensa agressiva (que no violenta, tot i que el límit a vegades és invisible), joc directe, joc de contraatac, insistència...
També projecta uns valors humans: sobreprotecció del grup, fer-se respectar (no deixar-se trepitjar, en altres paraules), pressionar el rival, desafiar el rival, les individualitats per sobre el col·lectiu...
Mourinho té una manera de perdre, i una manera de guanyar..."

Aquestes paraules, entre moltes altres, em servien al setembre de 2011 per contraposar els estils de lideratge de José Mourinho i Pep Guardiola. Aquests dies alguns dels valors que li atribuïa els ha esmicolat! Per exemple ja no sobreprotegeix ni al grup (la seva plantilla en el seu conjunt) ni a les seves individualitats.

Però més enllà d'aquest fet, que ha estat la remor de fons a vestidor blanc al llarg de tota la temporada Mou està demostrant aquests dies que ell és fidel a la seva manera de guanyar, i de perdre!

Serveixin d'exemple les dues perles que dies enrere José Mourinho va deixar anar.

La primera, sobre el seu èxit com a entrenador blanc: "Dieciocho entrenadores y cinco semifinales de Champions, el malo de Mourinho, tres años tres semifinales en Champions (...) y la Liga de los 101 puntos es mía". Hi hauria molt a matisar aquí, però no, avui no! Millor a final de temporada!

La segona, una frase que ha fet mal, sobretot molt de mal, als seguidors del Real Madrid: "El Barça es el mejor equipo de los últimos 20 ó 30 años". Roncero encara no s'ha recuperat!

Quan va aterrar al Real Madrid tothom deia de Mourinho que per allà on passava deixava un pòsit de respecte i admiració professional i personal entre la majoria de jugadors que havia entrenat. Al Real Madrid avui per avui més aviat sembla que el pòsit que deixarà no serà precisament d'admiració personal... Mou és dels que mor (marxa) matant!

Però amb aquest "tots" contra Mou el què ha aconseguit és la unió del vestidor, sembla que les fronteres entre els clans (portuguesos, espanyols...) s'han diluït aquests dies i, qui sap, és aquesta potser la millor manera que té Mourinho de marxar: deixant el vestidor unit, encara que sigui contra ell!

On va, triomfa? Més aviat al Real Madrid l'ha liat molt i ha triomfat poc

Heroi o fanfarró? Segurament ambdues coses, a parts iguals!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada