dilluns, 13 de maig del 2013

Un notable pel primer Barça, campió de Lliga, de Tito Vilanova!

Imatge: FC Barcelona
El Barça ja és campió de la Lliga 2012/2013 de futbol! Fa dies que el Barça acaronava el títol; el dubte era on i quan el guanyaria, doncs des de la primera volta, des d'aquella fantàstica i històrica primera volta, la Lliga d'aquesta temporada semblava tenir només un aspirant real al títol.

Amb Cristiano Ronaldo trist al principi de la temporada un Real Madrid irregular no ha qüestionat en cap moment el lideratge del Barça en aquesta lliga, tot i que en els enfrontaments directes, tan en la SuperCopa d'Espanya, com a la Lliga com en la Copa del Rei, els blancs han estat sempre superiors als blaugrana.

La superioritat del Real Madrid en els duels directes no ha tingut cap influència en la Lliga: no ha permès als blancs fer trontollar el lideratge blaugrana, ni als blancs aspirar al títol; en els altres enfrontaments els duels directes han fet guanyar un títol al club blanc, la SuperCopa d'Espanya a principis de temporada, un mal menor, i han fet aspirar al Real Madrid al darrer títol possible de Mourinho al Bernabéu: la Copa del Rei que hauran de disputar a l'Atlético de Madrid.

El veritable punt negre d'aquesta temporada ha estatla dolorosa l'eliminació contra el Bayern de Munic a les semifinals de la Lliga de Campions d'Europa, sobretot per com es va produir: el Barça va fer gala de les seves grans debilitats (defensives i ofensives) i va arribar esgotat mentalment i físicament a la doble cita amb els bavaresos... i amb un Messi fora de combat!

De caure amb dignitat la meva nota per aquesta temporada seria de notable alt, però la imatge donada en aquest partit, sumada a la major vulnerabilitat en defensa al llarg de tota la temporada i la manca de recursos alternatius a l'apagafocs i multiusos Messi fan que la meva nota per al primer Barça de Tito Vilanova sigui un notable.

Campió de Lliga i semifinalista de la Lliga de Campions i de la Copa de Rei és un balanç molt positiu, tenint també les adversitats que ha hagut de patir el vestidor amb la recuperació d'Abidal i l'anar i venir de Tito Vilanova per la seva malaltia. I sobretot és un balanç molt positiu per ser la primera temporada post-Guardiola!

Canvi de cicle? Potser sí, potser aquest és només l'inici del cicle de Tito Vilanova al Barça! Ja veurem, com sempre la qüestió és a les mans, o millor als peus, de la pilota!

Sigui com sigui el Barça de Tito Vilanova segueix essent un Barça que aspira a tot i, sobretot, ja és un Barça campió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada