dijous, 9 de maig del 2013

10 consells per gaudir del #Girona #TempsdeFlors 2013!


De l'11 al 19 de maig de 2013 a Girona és Temps de Flors!

Si teniu previst visitar la ciutat per gaudir del Girona Temps de Flors us recomano tenir presents aquests 10 consells que modestament m'atreveixo a escriure:

1 - Veniu en transport públic
Enguany es potencia molt el tren, especialment entre Barcelona i Girona durant els dos caps de setmana, però també podeu fer servir altres transports públics com les diferents línies d'autobús. Especialment els caps de setmana la mobilitat i, sobretot, l'aparcament seran complicats, fet que pot generar iniciar la visita amb els nervis a flor de pell! Arribant amb transport públic tindrem el punt neuràlgic del Girona Temps de Flors a deu minuts i la tranquil·litat de no pensar on aparcar el cotxe!.

2 - Si veniu amb transport privat, aparqueu a les afores
Zones blaves a banda, són diversos els aparcaments de pagament que podreu trobar a la ciutat, però tenint present que la visita a Girona Temps de Flors sol durar unes quantes hores el preu d'aparcar pot resultar un pressupost afegit. A més en alguns, sobretot els caps de setmana, poden estar plens. La millor opció és aparcar a les afores, en aparcaments dissuasius (que també s'ompliran) o en sectors més allunyats de la ciutat; per arribar al centre el recomanable és utilitzar el transport públic o bé apropar-s'hi a peu. Al programa (pdf) hi trobareu un plànol amb la localització de les zones d'aparcament (pàg 46).

3 - Porteu roba i calçat còmodes i prepareu-vos pel sol i la pluja
Girona Temps de Flors és sobretot recórrer patis i carrers de la ciutat amunt i avall, pel què cal preveure que passarem hores drets i caminant; no estem parlant de fer senderisme, no cal anar vestit com un "explorador", però sí amb roba còmode i, sobretot, amb un calçat còmode. Millor evitar xancletes (si el temps ho permet) i sobretot, elles, talons!
El temps (meteorològic) durant tot el Temps de Flors pot ser variable, però en tot cas val la pena anar preparats pel sol i per la pluja. Si la previsió és de sol tapeu-vos el cap amb gorres i barrets, pensant també amb la mainada i la gent gran; la crema solar tampoc és sobrera! La majoria d'hores, com hem dit, les passarem al carrer i als patis, a l'aire lliure. Si la previsió és de pluja, un paraigües plegable no farà nosa per aixoplugar-vos!

4 - Consulteu l'agenda d'activitats
Temps de Flors són patis i espais florals, però també hi ha un munt d'activitats programades per tots els gustos i edats! Us recomano que consulteu les activitats programades, seran un perfecte complement a la vostra visita, us permetrà fer la visita més amena i diversa, adaptant-a als vostres gustos i necessitats (activitats per la mainada, concerts, exposicions...). Si sou analògics, feu-vos amb un programa i plànol en paper; si sou digitals, descarregueu-vos l'aplicació Girona In al vostre dispositiu mòbil per tenir el Temps de Flors i la ciutat al palmell de la mà.

5 - Reserveu taula per a dinar / sopar
A Girona hi ha el millor restaurant del món, és cert, però és molt més àmplia, i igualment interessant, l'oferta gastronòmica que trobareu a la ciutat. És probable que si aneu al Girona Temps de Flors feu, com a mínim, un àpat a la ciutat. Hi ha restaurants, a més, que fan un menú especial pel Temps de Flors (consulteu la pàgina 35 del programa).  La recomanació és reservar taula prèviament, sobretot si aneu amb mainada o sou colla. A més amb reserva ajustareu més i millor al pressupost a les vostres necessitats i previsions!

6 - Si podeu, veniu entre setmana
Teniu un dia lliure entre setmana? Veniu al Girona Temps de Flors! Fent una escapada un matí, o una tarda, o si podeu tot un dia entre setmana us permetrà gaudir del Temps de Flors sense tantes cues ni aglomeracions. Si voleu fer una visita ràpida podeu seguir les recomanacions dels 10 espais imprescindibles a visitar que també trobareu a la pàgina 8 del programa (pdf).

7 - Piles i bateries carregades!
Pel Temps de Flors el barri vell de Girona és un autèntic jardí! Ben segur us en voldreu endur un record en forma de fotografia i/o vídeo. Però de fotos no en podreu fer només una! Sigui la de la càmera de vídeo, la de la càmera de fotos o la del telèfon mòbil o tauleta, carregueu bé les bateries! Passejant pels carrers, patis i espais florals del Girona Temps de Flors trobareu molts motius per a retratar i/o filmar! No deixeu que se us esgotin les piles, ni les vostres (recomanable dur sempre aigua i quelcom per picar) ni les bateries de les vostres càmeres! A més amb les vostres filmacions i/o fotografies podeu participar al 1r Concurs SmartFilms Girona o al Concurs de fotografia digital.

8 - Tingueu paciència
No tingueu pressa. La pressa so, ser sempre mala consellera, i en aquest cas si veniu amb presses no gaudireu ni de Girona ni del Temps de Flors. Tingueu paciència per circular i aparcar, si veniu amb cotxe, paciència per les aglomeracions de gent (en carrers estrets), per les cues (per accedir a patis, exposicions) i per fer fotos (deixeu pels altres el temps que voleu per vosaltres per fer les vostres millors fotos!). Tingueu paciència amb les famílies que arrosseguen cotxets i mainada i doneu preferència a la gent amb mobilitat reduïda (cadires de rodes, etc). Tingueu paciència per buscar taula per dinar, o sopar, sobretot si no heu seguit el 5è consell (reservar taula!). Si teniu pressa, si voleu fer una visita ràpida, seguiu el 6è consell i veniu entre setmana! Tingueu paciència i sigueu respectuosos amb la resta de visitants, també amb la ciutat que us acull (que és i vol seguir essent neta) i amb els patis i espais florals que heu vingut a veure (han de lluir des del primer fins al darrer dia!).

9 - Socialitzeu la vostra visita
Si sou analògics, parleu als qui no el coneixen del Girona Temps de Flors; expliqueu-los la vostra experiència al proper dinar familiar, esmorzant amb els companys de feina o fent una cervesa amb els amics! I si sou digitals, compartiu a l'instant els vostres millors moments, les vostres millors impressions a les xarxes socials. Si sou a Twitter utilitzeu l'etiqueta #tempsdeflors i per Instagram afegiu-hi també l'etiqueta #instaflors, etiqueta que us permetrà participar al 2n Concurs Instagram Ciutat de Girona. També podeu fer servir les etiquetes #Girona i #GironaEmociona, entre d'altres...

10.- Hi ha Girona més enllà del Temps de Flors
Si ja heu estat a Girona ja ho sabeu: el Temps de Flors és només un bocí de Girona! Pel Temps de Flors veureu la Girona més floral, però Girona és, durant tot l'any, una ciutat preciosa que us captivarà! Una Girona que tampoc us podeu perdre és la Girona a la tardor, amb les Fires i Festes de Sant Narcís, o a l'hivern el Girona 10! La recomanació és citar-vos de nou amb Girona, prometre tornar a venir i gaudir de la mateixa ciutat, de la seva gastronomia, la seva història, el seu comerç... en una altre època i moment de l'any. I per tornar, per prometre tornar, res millor que, com diu la llegendafer un petó al cul de la lleona!

Espero que aquests consells us siguin d'utilitat i, sobretot, que gaudiu de Girona i el Temps de Flors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada