dimarts, 14 de maig del 2013

Les 4 línies que el Barça necessita reforçar!

El Barça, ara sí, ja és campió!

Assolida la Lliga la direcció esportiva ja pot centrar-se en preparar la propera temporada i per afrontar-la necessita fer moviments, segons el meu criteri, en les 4 línies de l'equip: porteria, defensa, mig del camp i davantera.

Porteria
El Barça necessita un nou primer porter i la urgència la marca el futur immediat de Víctor Valdés; si Valdés es queda una temporada més, la darrera del seu no renovat contracte, la decisió podria posposar-se un any, però el millor, per l'equip i el club, seria no posposar aquesta decisió.

Si marxa, o se'l traspassa, es necessita un primer porter, tenint present que la plaça de segon porter l'ocupa Pinto. I aquí el debat és: un porter veterà i fet (Reina) o un porter jove i per consolidar (de Gea / Stegen / Guaita).

Tenint clar el perfil de porter que es vol, Reina és una opció més a curt termini que pot adaptar-se d'una manera més ràpida al joc i vestidor; qualsevol dels altres joves és una opció de present i futur, però cal veure si s'adapten a una porteria que pesa molt (Busquets, Lopetegui, Baia, Dutruel...). Diuen que al juvenil hi ha una joia de porter camerunès de 17 anys; deixem-lo madurar!

Personalment l'opció Reina no em semblaria malament, la trobo menys arriscada a curt i mig termini, però no és un porter a consolidar per molts anys.

Defensa
Urgeix central! Amb Puyol entre cotons han de permetre a Bartra fer un pas endavant i consolidar-se a l'eix de la defensa, que a priori ha de liderar Piqué i ha de tenir en Mascherano en un brelleu molt solvent.

Però caldria moure fitxa i incorporar un nou central, que les temporades són molt llargues. No crec que l'opció sigui recuperar Fontàs (cedit), sinó anar al mercat per tronbar un central més solvent.

També caldria reforçar els laterals, especialment si Abidal no segueix. Amb Alves, Alba, el multiusos Adriano i Montoya no n'hi ha prou!

Mig del camp
És possible que la millora no sigui tan en fitxatges, com en millorar les prestacions dels migcampistes que ja tenim; especialment Song, que no acaba de trobar lloc (l'immens Busquets li posa difícil) i permetre que Thiago sigui més alternativa a Xavi, que com els bons vins caldria reservar més per a les ocasions especials.

No cal jubilar a Xavi, que té encara molt de futbol, però sí dosificar més, molt més! D'Iniesta, com de Busquets, res a dir, solvència contrastada, però Cesc ha d'acabar de construir el seu propi perfil i la seva polivalència no l'ajuda, ni estar sempre a l'ombra de Messi, Xavi i Iniesta!

Davantera
Messi a banda, de qui caldria relativitzar en un futur la dependència golejadora, només Tello sembla haver donat bones prestacions quan ha jugat, essent la resta d'extrems (Pedro, Alexis i Villa) massa irregulars.

Villa, a qui sempre he admirat, sembla amortitzat i Alexis, més jove, sembla merèixer una nova oportuunitat (fet que entenc que molts qüestionin). Pedro ha de tornar a la seva millor forma i Tello truca fort a les portes de la titularitat.

No sembla que el cedit Cuenca torni, tampoc Bojan. Deulofeu, que acaba de renovar contracte, hauria de fer més la goma i anar pujant i baixant al primer equip més sovint, no de manera testimonial. El Cesc davanter ha de reconciliar-se amb ell mateix i amb el públic!

No cal fer una revolució al vestidor del primer equip del Barça, però sí millores, millorant línies, bescanviant peces, reforçant l'equip!

Ningú millor que Tito Vilanova i Zubizarreta per saber què necessita el Barça 2013/2014! Això meu és tan sols jugar a ser "Zubi"! Tothom duu un entrenador dins seu al llarg de la temporada, i a aquestes alçades, un director esportiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada