dimecres, 1 de maig del 2013

És l'atur una epidèmia? #1demaig #primerdemaig

Imatge: Cadena Ser
Escoltant les noves dades sobre l'atur (més de 6 milions persones aturades a Espanya i més de 900.000 a Catalunya) no vaig poder evitar pensar en l'atur (inactivitat forçosa deguda a la manca de treball) en termes mèdics, vinculant-lo al terme "epidèmia"!

Consulto al diccionari la paraula "epidèmia":

f 1 MED Malaltia infecciosa accidental i transitòria, que es difon a un gran nombre de persones d'un territori o regió determinats.

2 FITOPAT Plaga o malura infecciosa en les plantes, que té una gran virulència en un moment donat.

3 fig Cosa dolenta i molt propagada.

Fent una lectura en clau social i laboral de les definicions veig que sí, que l'atur és una epidèmia!

No sé si accidental i transitòria (tan de bo!), però és evident que la "malaltia de l'atur" es difon a un gran nombre de persones d'un territori o regió determinats, que té una gran virulència i que és una cosa dolenta, molt dolenta, i molt, massa, propagada!

I és que amb l'atur passa quelcom semblant del que passa amb el càncer: qui més qui menys té un familiar o un amic o conegut afectat! No ho dic amb ironia, no ho dic per fer broma, segueixo amb el paral·lelisme per evidenciar com de malalta està la nostra societat!

I com amb el càncer, amb l'atur, un "càncer social", el què cal és plantar-li cara! Avui, primer de maig, és un bon dia fer fer-ho... i demà per seguir la lluita!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada